Vähki põdev Eesti mees võttis ette rattamaratoni

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rattaralli start.
Tartu rattaralli start. Foto: Margus Ansu

Kopsuvähki põdev 49-aastane Tartu pereisa Erik Saart sai tänu vähiravifondile kopsuvähiravi, mis andis talle nüüd võimaluse osaleda rattamaratonil.

Paljude annetajate toel lükati märtsi alguses käima Eriku metastaatilise kopsuvähi ravi, kirjutab vähiravifond oma sotsiaalmeediakontol. Haigusega võitlemiseks oli Erikul tarvis ravimit Xalkor, mis maksis 4800 eurot ja mida haigekassa ei rahastanud.

Vähiravifond teatas, et nädala eest saadi raviarstilt infot, et kopsu kartsinosarkoomi põdeva Eriku ravi toimib hästi: kasvaja on vähenenud, enamik metastaasikoldeid kadunud. Mees tegi 30 000 sammu päevas, ja nagu sellest kõigest veel vähe olnuks, kavatses minna rattamaratonile.

Pärast maratonil osalemist läkitas Erik vähiravifondile pildi ja tervituse, kus kirjutas, et kõik on hästi ja enesetunne on hea.

«Peale seda enam ei kannatanud teistele selg ees vastu sõita ning ühinesin ülejäänud liiklusega,» lausus Erik ja lisas, et seekord maitseb 595. koht arusaadavatel põhjustel palju paremini tema eelmiste sõitude paremad tulemused.

Vähiravifond tõdes, et neil on suur rõõm selle üle, et riikliku ravikindlustuse poolt sama hästi kui maha kantud pereisa elab tänu fondi annetajatele sportlikult, täisväärtuslikult ja sajaga, olles ka rõõmuks oma lastele ja naisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles