Selgusid Tallinna lastehaigla aasta sponsorid

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Kangro, Inna Kramer ja Evelin Ilves.
Tauno Kangro, Inna Kramer ja Evelin Ilves. Foto: Teet Malsroos

Eile toimus Tallinna lastehaigla vaimse tervise keskuses tänuõhtu, kus lastehaigla toetusfond tänas möödunud aasta suurimaid toetajaid.

2015. aastal koguti annetustest kokku 270 000 eurot, teatas Tallinna lastehaigla teotusfond. Aasta Sponsorid on EERO ja Selver AS.

Tallinna lastehaigla toetusfondi patroon Evelin Ilves rõhutas tänuõhtul erinevate osapoolte koostöö olulisust. «Seal, kus arstid teevad väga head tööd, aitavad kaasa ka emad ja isad – vanemate positiivne energia on lapse paranemisel ülioluline. Mul on alati hea meel tõdeda, et siin haiglas osatakse seda koostööd toetada,» ütles ta.

«Olles laste tervishoius sees aastakümneid, on hea näha, et tervishoiu vaimne pool areneb koos tehnoloogiaga,» lisas Tallinna lastehaigla juhatuse esimees Katrin Luts, kes kinnitas, et kõik sponsorite tehtud annetused saavad kasutatud Tallinna lastehaigla töö igakülgseks parendamiseks.

Eelmisel aastal andis Tallinna lastehaigla toetusfond lastehaigla intensiivosakonnale üle 42 252 eurot maksvad videobronhoskoobid. Fond toetas diabeedihaigeid lapsi 10 000 euroga insuliinipumpade ja transmitterite ostul, EEG aparatuur sai lisatarvikuna videokaamera ning VTK sai veloergonomeetri.

Lastereanimobiili kütusetoetus Neste Eestilt oli 13 000 euro väärtuses.  Jätkasime terviselaagri organiseerimist ülekaalulistele lastele ja nõuandetelefoni «Lastearst kuuleb» toimimist, mille ülalpidamiseks kulus 19 800 eurot.

«Lisaks lastehaigla vajadusteks soetatud aparatuurile oleme igal aastal toetanud ka individuaalselt lapsi, kes vajavad abi ravivahendite ostmisel. Ühtlasi toetasime 2015. aastal ka arstide ja õdede täiendkoolitusi ja intensiivraviosakonda uute mugavate tugitoolide ostmist,» rääkis Tallinna lastehaigla toetusfondi juhataja Inna Kramer. «Tore on, et toetusfondil on välja kujunenud kindel toetajaskond, kelle hulgas on arvukalt nii ettevõtteid kui ka eraisikuid. Eesti ühiskond on muutunud hoolivamaks ja üksteist märkavamaks, meie perekond on suurem kui meie lähiring – see on kogu Eesti.  Hoolivus oma kaaskodanike, eriti  kõige nõrgemate – laste – eest,  on saanud elunormiks järjest rohkematele inimestele ja ettevõtetele. Selle eest meie tänu teile!»

Sel aastal alustas toetusfond meediakampaaniaga «Tee väike ime», mille käigus kogutakse annetusi rinnapiima analüsaatori ja pastörisaatori ostuks, et täpsemalt määrata emapiima koostis.      

Tallinna lastehaigla toetusfond on heategevusfond, mille eesmärgiks on aidata kaasa igati lastesõbraliku haigla kujundamisele ja parima võimaliku meditsiinilise abi toomisele Tallinna lastehaiglasse ning muuta ühiskonna suhtumist lastesse ja laste, eriti haigete laste probleemidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles