Perearst: inimeste suhtumine grippi on liiga kerglane

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas vältida grippi haigestumist?
Kuidas vältida grippi haigestumist? Foto: Tervisekaitseinspektsioon

Perearst Tanel Laurberg märkis ETV saates «Ringvaade», et inimeste suhtumine grippi, sealhulgas seagrippi on liiga kerglane.

«Gripi näol on tegemist siiski tõsise haigusega, mis tekitab palju tüsistusi ja võib lõppeda päris kurvalt nagu eelmise aasta kogemus näitas. Praeguse seisuga oleme jõudnud grippi haigestumisega haripunkti ja gripiprobleem on meil olemas,» nentis Laurberg, vahendas ERR Uudised.

Laurberg rääkis, et gripp ja ka seagripp on kõrge palavikuga, kuiva köhaga, kurguvaluga ning silmade, liigeste ja lihaste valudega kulgev haigus, millega võib mõnikord kaasneda nohu.

Laurbergi kinnitusel on arsti külastamine oluline sellistel juhtudel, kui tervis läheb järsult halvemaks, kui on tegemist krooniliste haiguste käes kannatajatega või ei saa palavikku enam alla või ei saa koduste vahenditega tervist korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles