Silja Symphonyl levib endiselt noroviirus (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silja Symphony
Silja Symphony Foto: SCANPIX

Kuigi reisilaeval Silja Symphony korraldati pühapäeval desinfitseerimisaktsioon, tuvastati laeval täna hommikul siiski kaheksa uut noroviiruse juhtumit.

Kaheksa haigestunu seas oli Tallinki kommunikatsioonijuhi Luulea Lääne väitel nii reisijaid kui meeskonnaliikmeid. Ta märkis, et kuna Soome terviseameti sõnul esineb Soomes praegu palju noroviiruse juhtumeid, on olemas tõenäosus, et pärast põhjalikku desinfitseerimisaktsiooni tõi mõni reisija viiruse uuesti laevale. Vahepeal läbis Silja Symphony reisi, mille vältel ei esinenud ühtki haigusepuhangut.

«Kuna see info on praegu väga värske, peame analüüsima, mis edasi saab ja missuguseid meetmeid me kasutusele võtame,» ütles Lääne. Ta lisas, et välistatud ei ole ka laeva liinilt eemaldamine, kuid praegu seda varianti tõsisemalt ei kaaluta.

«Kasutusele võetud ennetus- ja tõkestusmeetmed rakendati ka pärast pühapäeva ja seda tehakse edasi isegi siis, kui haigusjuhtumeid enam ei ole. Kaalume praegu erinevaid variante, kuidas panna haiguse levikule piir,» märkis Lääne.

Lääne lisas, et Soome terviseameti kinnitusel ongi noroviirust raske sajaprotsendiliselt ja päevapealt välja tõrjuda, kuna viirus on väga nakkav ning erinevates tingimustes vastupidav.

Eelmise nädala jooksul on sarnaste vaevustega, mis viitavad kõhuviirusele, olnud Silja Symphonyl hädas ligi 200 inimest, nende hulgas nii reisijad kui meeskonnaliikmed.

Silja Symphony reisijate- ja meeskonnaalasid ning nüüd ka sadamaterminale on alates 28. mail väljunud kruiisil ilmnenud esimestest juhtumitest alates pidevalt desinfitseeritud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles