Silja Symphony ja Silja Serenade jätkavad põhjalike noro-viiruse vastaste meetmetega

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silja Line Helsingis.
Silja Line Helsingis. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Seoses noro-viiruse juhtumitega Silja Symphonyl ja võimalike üksikute juhtumitega Silja Serenade’il, jätkavad mõlemad laevad põhjalike desinfitseerimistööde ja teiste ennetusmeetmetega. Lisaks korraldab ettevõte mõlemal laeval üheaegse laevaalade desinfitseerimisaktsiooni, mis Silja Symphonyl toimub sel neljapäeval ja Silja Serenade’il tuleval reedel.

Mõlemad põhjalikud puhastus- ja desinfitseerimisaktsioonid toimuvad laevade Helsingi sadamas seismise ajal ning selle viivad läbi sajad professionaalsed puhastusfirma töötajad ning laevade meeskonnad. Mõlema laeva kõik teeninduspunktid on nendel päevadel puhastusaktsiooniks suletud. Seekord antud puhastusaktsioonid laevade sõidugraafikuid ei mõjuta, edastas ASi Tallink Grupp pressiesindaja.

Soome Rahvusliku Terviseinstituudi teadlane (THL) Satu Murtopuro sõnul levivad nakkushaigused kergesti aladel, kuhu kogunevad suuremad rahvahulgad ning kus kasutatakse avalikke toalette. «Kruiisilaevad on ses mõttes kindlasti vastuvõtlikud keskkonnad. Hetkel on aga lisaks antud laevale üldiselt palju agressiivse noroviiruse juhtumeid Soome maismaal.  Kuigi antud puhang pardal on põhjustanud suurt meediahuvi, on noroviirus sagedane näiteks koolides, vanadekodudes ning ka haiglates. Kuna inimesed lähevad koju ning väga tihti oma arstiga selliste juhtumite puhul ühendust ei võta, ei ole ka THLil võimalik registreerida ega ka jälgida kõiki epideemiajuhtumeid igal pool,» lisas Murtopuro.

THL ja Tallink on rakendanud erinevaid meetmeid laevadel ning terminalides, et tõkestada ja lõpetada viiruse levik. Ettevõtmises on aktiivselt osalenud ka  Helsingi linna epidemioloogiaosakond, Soome keskkonnainstituut, Helsingi Ülikool ning selle tervisekaitseosakond. Laevade meeskonnad ning puhastusteenusepakkujad on protseduurid läbi viinud kõrgeimal tasemel, et vältida viiruse edasist levikut.

Ettevõte jätkab aktiivset koostööd Soome ja Rootsi tervisekaitse ametkondadega, kogutakse proove ning testimine jätkub.

Pühapäeval viidi Silja Symphonyl 400 inimese osalemisel läbi põhjalik desinfitseerimisaktsioon.

1,5 nädala jooksul on reisijate ja meeskonnaliikmete hulgas olnud üle 200 inimese, kel on olnud noro-viirusega sarnased sümptomid. Samal ajal on Helsingi-Stockholmi laevadega sõitnud üle 40 000 inimese. Mõningad Soome terviseameti poolt tehtud testid kinnitasid noro-viirust, mis on hetkel ka Soome maismaal aktiivne. Ettevõte soovitab kõrgema terviseriskidega inimestel enne reisimist arstiga konsulteerida, lisaks on reisijatel võimalik ka oma broneeringuid hõlpsasti muuta.

Tallink vabandab ebamugavuste pärast ning lubab jätkata jõupingutustega olukorra lahendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles