Kaks ravimit võivad apteegiriiulitelt kaduda

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
apteekides on jätkuvalt müügil, sest teiste ravimitootjate sama toimega ravimid jäävad müügile.
apteekides on jätkuvalt müügil, sest teiste ravimitootjate sama toimega ravimid jäävad müügile. Foto: Vikki Grant/picture alliance/moodboard/Scanpix

Müügiloa hoidjad on teatanud, et üks vähiravim ja ühe südameprobleemide korral kasutatav ravim võivad ajutiselt apteegiriiulitelt kaduda.

Ravimiameti teatel võib lähiajal raskusi olla ravimi Letrozole Accord 2,5 mg õhukese polümeerikattega tablettide ja ravimi Metoprolol Polpharma 50 mg  ja 100 mg toimeainet prolongeeritult vabastavate tablettide saamisega apteegist.

Letrozole Accordi toimeaine on letrosool ja seda kasutatakse rinnavähi ravimiseks. Selle ravimi tarneraskused kestavad eeldatavasti augusti lõpuni. Saadaval on teiste tootjate samas ravimvormis ja annuses olevad letrosooli sisaldavad preparaadid.

Metoprolol Polpharma toimeaine on metoprolool. Ravimit kasutatakse mitmesuguste südamehädade korral, nagu kõrgvererõhutõbi, südame hapnikuvaesuse tõttu tekkiv pigistav valu rinnus, ebaregulaarne südamerütm ja südamepuudulikkus. 50 milligrammi toimeainet sisaldavad Metoprolol Polpharma tabletid kaovad tõenäoliselt müügilt juuli alguseni ja 100 milligrammi toimeainet sisaldavad tabletid augusti alguseni. Apteekides on hetkel mõlemad ravimid veel saadaval. Samuti on saadaval teiste tootjate samas ravimvormis ja annuses olevad metoprolooli sisaldavad ravimid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles