Sammuke lähemal: invatakso ostuks on kogunenud suur summa

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Väärsi
Ants Väärsi Foto: Facebook

Põlvamaa taksojuht Ants Väärsi andis ülevaate 11. maist saati uue invatakso ostmiseks annetustena saadud summadest.

Telefonioperaatorite, pangaülekannete ja sularahamaksete kaudu lisandus viimase kuu jooksul uue invatakso ostmiseks 1293 eurot ja 12 senti ning koos on 22 002 eurot ja 24 senti, mis on veidi üle poole vajaminevast summast.

Ants Väärsi nendib, et toetussummad on kokku kuivanud ja tema taotlust saada projektiraha ei rahuldatud, kuid hea uudis on see, et mõned ettevõtjad on lubanud tal autode tarvis garaaži üles lüüa. Vundamendi talvise appitõttamise hõlbustamise eesmärgil rajatavale hoonele on ta juba ise valmis teinud.

Kagu-Eesti inimesed aga hoiavad jätkuvalt pöialt, et Ants oma uue auto ostmiseks vajaliku summa kokku saaks. 89-aastane Põlva memm Heli Raidla on tema teenust kasutanud juba mitu aastat. «Ants on suure südamega ja hea mees,» arvab ta. «Alati kui vaja, saame temaga kokku leppida, ta võtab kodulävelt peale, aitab trepist alla auto peale, Tartus aga toob ratastooli ja viib otse arsti kabinetti.»

Heli kinnitab, et invaauto on vallale hea asi, sest sealtkandi vanainimestel on lapsed sageli maailma mööda laiali ega saa abis käia, Ants aga teab täpselt, kuhu haiged viia ja kus milline arst asub — vanainimestel on Tartu uutes haiglahoonetes väga raske liikuda ja õige koht üles leida. Heli loodab, et uuel autol on veel paremad võimalused lamavaid haigeid vedada. Tema ise sõidab juba 20. mail Antsuga Tartusse operatsioonile.

Võimaluseks Ants Väärsit ja tema veetavaid haigeid toetada on annetamine avatud fondidesse: helistades telefonil 900 6677 annetad kümme eurot, OÜ Antsu Takso arveldusarvele EE611010220241726227 saab annetada enda jaoks sobiva summa. Heade uudiste portaal Goodnews algatas heategevuskampaania, mille eesmärgiks on aidata Ants Väärsil soetada uus invatakso, millega tema saab omakorda abistada hädasolijaid. Uue invabussi maksumuseks hindab Ants Väärsi ligikaudu 40 000 eurot ja oodatud on iga toetus.

Kampaania kohta saab jooksvat ülevaadet kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles