Eesti saab hulga uusi tervishoiutöötajaid

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õendustöötajate vajadust hetkel veel katta ei suudeta.
Õendustöötajate vajadust hetkel veel katta ei suudeta. Foto: Jochen Sand/picture alliance/moodboard/Scanpix

Tallinna tervishoiu kõrgkool annab Eesti tervishoiusüsteemile üle 240 uue tervishoiutöötaja, kellele antakse sel nädalal kätte rakenduskõrghariduse diplomid ja kutseõppe lõputunnistused.

Tallinna tervishoiu kõrgkooli suvistel lõpuaktustel saavad rakenduskõrgharidusõppe diplomi kokku 158 lõpetajat: õed, farmatseudid, tegevusterapeudid ja tervisedendajad, teatas Tallinna tervishoiu kõrgkool. Lisaks antakse 82 kutseõppe lõputunnistust erilise ja erivajadusega lapse hoidjatele, nii Tallinnas, Haapsalus kui ka Kohtla-Järvel õppinud hooldustöötajatele ja esmakordselt ka abivahendispetsialistidele, kes õppisid töökohapõhises õppes OÜ Invarus. Cum Laude lõpetas kõrgkooli 16 üliõpilast.

«Me jälgime tervishoiu- ja sotsiaalsektori vajadusi ning mul on rõõm, et näiteks tänavu lõpetab meil esimene lend abivahendispetsialiste, kellest on tööjõuturul väga puudus,» rääkis Tallinna tervishoiu kõrgkooli rektor Ülle Ernits. «Õendustöötajate vajadust me hetkel katta ei suuda, kuid uued rahastamisotsused võimaldavad kõrgkoolil vastuvõttu õenduserialadele suurendada. Erialale lähedast tööd leiavad meie lõpetajad juba õppimise ajal ja reeglina saavad nad meilt saadud haridusega töökohti valida.»

Kõrgkooli õppeosakonna kogutud lõpetajate tööhõive statistika näitab, et 86 protsenti lõpetajatest töötab juba õpingute ajal ja neist 78 protsenti töötab lõpudokumendi saamise ajal juba erialasel ametikohal.

Tallinna tervishoiu kõrgkooli Kohtla-Järve struktuuriüksuse lõpuaktus toimub täna ja Tallinna õpperühmade suvine lõpuaktus homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles