Migreeniplaaster võib põhjustada tõsiseid vigastusi

Anna-Maria Uulma
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sagedased migreenid häirivad igapäevaelu.
Sagedased migreenid häirivad igapäevaelu. Foto: Caro / Scanpix

Migreenihaigete jaoks pakub patareidel töötav plaaster mugavat leevendust haigusele, kuid need võivad põhjustada  tõsiseid tervisehädasid.

USA Toidu- ja Terviseamet (FDA) teatas, et on saanud kaebusi Zecuity patareidel töötavate migreenplaastrite kohta, mis tekitavad allergilisi reaktsioone, teatab NBC news.

«Mitmed plaastri kasutajad on teavitanud meid suurematest põletushaavadest, mis on tekkinud plaastri kandmise kohale. On teavitatud punetusest, valust, laikudest nahapinnal, villidest ja sügelevast nahast.» kinnitas FDA.

FDA soovitab sõltumata plaastri kandmise ajast  see valu korral koheselt nahalt eemaldada, et hoida ära põletuste teke.

Zecuity esindaja sõnul tuleb plaaster mässida ümber käe või reie. Tootja nentis, et see on mõeldud  vaid ühekordseks kasutamiseks ja tuleb nahalt eemaldada mõne tunni möödudes. Firma ise mainis, et osalised kõrvalnähud plaastri kasutamisel on normaalsed, kuid kui need 24 tunni jooksul ei kao, siis soovitavad nad pöörduda arsti poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles