Eestis harrastusnarkomaanidele analüüsikeskusi ei tule

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harrastusnarkomaanid SMSe saama ei hakka.
Harrastusnarkomaanid SMSe saama ei hakka. Foto: Toomas Huik / Postimees

Hollandis saavad nn pühapäevatarvitajad lasta vastavat narkootilist ainet testida, kuid Eestis poleks sellel mõtet, sest siin on probleem pigem sõltlastega.

Hollandis, kus kangete narkootikumide omamine on keelatud, on nn pühapäevatarvitajatel võimalik nende sisaldust testida 25 selleks ette nähtud kohas, vahendab ERR uudised raadiouudiseid.

Hollandis saab tuua narkootilise aine testimispunkti analüüsimiseks ja kui  seda konkreetset ainet on ka varem testimispunkti toodud, osatakse vastus öelda kiiresti, uue aine puhul saabub vastus nädala jooksul.

Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna nõuniku Anna-Liisa Pääsukese arvates ei toimiks Hollandi süsteem Eestis, kuna meil on probleem pigem sõltlastega.

«See süsteem on suunatud ennekõike pühapäevatarvitajatele ehk neile, kes planeerivad oma tarvitamist ette,» seletas Pääsuke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles