Hannes Võrno suitsetamisest: lõõgastuda saab ka teisiti

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Võrno loodab, et näitab suitsetamisest loobumisega paljudele eeskuju.
Hannes Võrno loodab, et näitab suitsetamisest loobumisega paljudele eeskuju. Foto: Marina Puškar

Saatejuht ja meelelahutustegelane Hannes Võrno (41) on nüüdseks poolteist aastat tubakast prii olnud. Tegelikult polnud see talle aga esimene kord suitsetamisest loobuda.
 

«Suitsetama hakkasin rumalast peast kooli ajal, aga ma polnud väga kirglik tõmbaja – rohkem panin suitsu ette seltskonna mõttes. Kui sain 32, avastasin, et nüüd on täpselt pool elu tõmmatud ja aitab küll,» rääkis mees.

«Suutsin olla ilma neli aastat, aga siis, pärast üht meeldivat õhtusööki, mõtlesin, et teen ühe sigarillo. Polnudki palju vaja, kui minust uuesti suitsetaja sai,» lisas ta.

Ajend uuesti suitsetamine maha jätta tekkis Võrnol seoses ühe lähedase inimese terviseprobleemiga ehk siis puhtast solidaarsusest.

Võrno sõnul on hea, et suitsetamine on nii ebamugavaks ja vastikuks muudetud. «Mulle ei meeldi kusagil külmas trepikojas või haisvas suitsuputkas käia,» rääkis ta.

Viimase aasta jooksul on Võrnol paar korda tekkinud kiusatus sigar ette panna, aga ta on endast võitu saanud. Vastutasuks on tema tervis paremaks läinud. «On palju tervislikumaid ja vähem haisvaid võimalusi lõõgastumiseks,» lisas mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles