Kuulsuste treener: mida süüa enne ja pärast trenni, et kaal langeks

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhe.
Lõhe. Foto: Panther Media

Tervislik toitumine ja regulaarne treening aitavad hoida vormi, kuid kaalulangetuseks sobivad mõned toidud paremini kui teised. 

Kuulsate inimeste, näiteks Ellie Gouldingu ja Suki Waterhouse'i, treener Russell Bateman jagab soovitusi, milliseid toite tasuks kaalulangetuse eesmärgil süüa enne ja pärast treeningut. 

Enne treeningut:

Pähklid

Neis on palju tervislikke rasvhappeid, rääkis Bateman. Nii aitavad need hoida veresuhkrutaseme pikalt stabiilsena. Enne treeningut soovitab ta süüa mandleid ja makadaamiapähkleid koos espressoga, sest kofeiin stimuleerib närvisüsteemi ning võib mõjuda treeningu tulemustele positiivselt. 

Muna 

Paljud toitumisnõustajad kasutavad muna puhul ainult valget osa, sest munakollane on rasvasem. Bateman soovitab aga enne treeningut süüa ära kogu muna, sest munakollases leidub palju olulisi toitaineid, ka näiteks D-vitamiini, mis soodustab mõningate uuringute järgi kaalulangetust. 

Pärast treeningut:

Vadakuvalk 

Kui paljudele inimestele seostuvad valku sisaldavad toidulisandid eelkõige kaalutõusuga, siis Batemani sõnul turgutavad need keha pärast väsitavat treeningut. Ta soovitab eelkõige valku sisaldavaid jooke, sest neist saab keha kiirelt energia kätte. Valk on hea ka lihaste kasvatamiseks. 

Lõhe

Treeneri sõnul on lõhe üks parimaid asju, mida süüa, kui soovitakse olla heas vormis ja elada tervislikult. Lõhes on palju valku ja kasulikke rasvhappeid, mis kaitsevad keha rakumembraane ja hoiavad haigused eemal. 

Rohelised köögiviljad 

Lõhe kõrvale tasuks süüa ka rohkelt rohelisi köögivilju, näiteks lehtkapsast, brokkolit ja spinatit. Tumerohelistes lehtköögiviljades leidub palju mineraale, mis aitavad treeneri hinnangul kaalu langetada ning annavad hea enesetunde. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles