Kliinikumile antakse üle ringi sõitvad kabinetid

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna annab vähiliit Tartu Ülikooli kliinikumile üle naha- ja  eesnäärmevähi diagnoosikabinetid.

Kabinettide avamine sai võimalikuks tänu annetustele, mis koguti ETV heategevussaatega «Jõulutunnel», teatas vähiliit. 

«Jõulutunnel» oli 2015. aastal pühendatud naha- ja eesnäärmevähi varajase diagnoosimise kabineti avamisele ning saade kogus tänu telefoniannetajatele, firmadele ja FoRevo Fondile kokku üllatava 312 628 eurot.

Kogunenud annetuste eest ostis MTÜ Eesti Vähiliit kaks mobiilset diagnoosikabinetti, mis hakkavad sõitma mööda Eestimaad, et kiirendada inimeste õigeaegset jõudmist naha- ja meestearsti juurde.

«Me loodame, et kui teenus on inimestele hästi kättesaadav, siis tulevad nad kontrolli ja nii jõutakse haigusele võimalikult vara jälile,» ütleb MTÜ Eesti Vähiliit nõukogu esimees dr Vahur Valvere.

Kabinettide funktsionaalsus võimaldab nendes teha nii naha kui ka eesnäärme kontrolli, et avastada muutused võimalikult vara. Kabinettides on kaasaegne sisustus ning uuringuteks vajalik kõrgekvaliteetne aparatuur. Ultraheliaparaat eesnäärme uuringuteks ja digitaalne dermatoskoop ning spetsiaalsed luubid nahauuringuteks. Kabinetid on varustatud kaldteedega, et võimaldada ligipääs liikumispuuetega inimestele.

Mobiilsetes diagnoosikabinettides hakkavad patsiente vastu võtma Tartu Ülikooli Kliinikumi arstid ning esimene väljasõit toimub plaanide kohaselt juba augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles