Naine kaebas arsti raseduse pärast kohtusse (1)

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasedus.
Rasedus. Foto: Panther Media/Scanpix

Ameerikas Michigani osariigis kaeba Lori Cichewicz oma arsti kohtusse, sest hoolimata arsti sõnadest, et naine ei saa lapsi, jäi ta rasedaks.

Ta sünnitas Downi sündroomiga lapse, kirjutab fox2detroit.com. Kohtuse kaebab ta aga arsti eelkõige planeerimata rasedusega kaasneva emotsionaalse stressi pärast. Naine ei tahtnud kunagi rasedaks jääda.

2008. aastal tahtis 50-aastane naine kasutada püsivat rasestumisvastast meetodit, lasta oma munajuhad läbi lõigata. Arst ütles aga naisele, et ta munajuhad on niigi blokeeritud ning pole mingisugust võimalust, et ta võiks jääda rasedaks ning naine ei pea rasestumisvastaseid vahendeid kasutama.

Kolm aastat hiljem jäi naine rasedaks ja sai Downi sündroomiga lapse. Naine ei kahelnud küll kordagi, kas last sünnitada või mitte, kuid muretseb nüüd, et ei pruugi oma vanuse tõttu näha, kuidas laps kõrgkooli lõpetab, ülikooli läheb või abiellub. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles