PERH keelas gripi tõttu haigete külastamise

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla. Foto: Peeter Langovits

Regionaalhaigla saatis täna laiali teate, milles palub haiglaravil viibivaid patsiente mitte külastada. Palve põhjuseks on gripi ja muude viiruste levik.

Kuigi teates esitas haigla palve, ütles Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) kommunikatsioonijuht Inga Lill, et pigem on ikkagi tegemist keeluga - haiglapersonalile on edasi antud korraldus alates homsest, 20. jaanuarist külastajaid haigete juurde mitte lasta.

Sellise sammu põhjuseks on haigla selgituse järgi see, et  Eestis levib praegu gripp ja muud ülemiste hingamisteede viirused ning haiglaravil olevate patsientide nakkuskaitset on tarvis parandada.

Lill lisas, et haiglas viibivad patsiendid võivad viirustele olla vastuvõtlikumad ja seega on olemas reaalne risk, et külastaja nakatab muude hädade tõttu ravil viibiva inimese ka grippi.

Kui kaua külastuskeeld kestab, seda Lill öelda ei osanud. Läinud talvel kehtestasid PERH ja teisedki haiglad külastuskeelu juba novembris ja siis kestis see ligikaudu kuu.

Teised haiglad pole seni külastuste keelamisest teatanud. Pärnu haiglast ja Ida-Tallinna keskhaiglast öeldi, et esialgu pole sellist keeldu kehtestatud ja kõik soovijad saavad haigeid vabalt külastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles