MMS-skandaaliga seostatud perearst loobus tööst

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri tervisekeskuse juhataja, perearst Riina Raudsik.
Jüri tervisekeskuse juhataja, perearst Riina Raudsik. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

MMS-skandaaliga seostatud Jüri tervisekeskuse perearst Riina Raudsik loobub sügisel oma ametist.

Perearst Riina Raudsik teatas oma ajaveebis, et lõpetab töö alates 1. septembrist 2016.

«Minu nimistu võtab üle noor, tubli arst ning lõpuks saan ma pühenduda sellisele tegevusele, mis mind on köitnud viimased 20 aastat,» kirjutas arst.

Dr Raudsiku arvates saavad kõik haigused alguse keha happelis-aluselise keskkonna ehk pH ebatasakaalust. Mida happelisem on keskkond, seda kergemini haigused tekivad.

Sodeeritud mineraalvesi aitab happelist keskkonda tasakaalustada ning Raudsiku sõnul isegi ravida kõrgvererõhutõve ning vähki.

Eelmise aasta sügisel algatas terviseamet kloordioksiidi (MMS) propageerinud kinnisesse Facebooki gruppi kuulunud perearst Riina Raudsiku suhtes menetluse, kuid tuvastas, et arst seda ei soovitanud. Eesti Arstide Liit arvas tohtri oma liikmeskonnast välja, kuigi arsti kinnitusel oli ta selles grupis vaid vaatleja.

Märtsi alguse seisuga oli arsti nimistus 1950 patsienti, kindlustatud isikuid 1784, kindlustamata 166. Terviseameti menetluse ajal lisandus sinna rohkem inimesi, kui lahkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles