Valikut asutakse langetama 59 tervisekeskuse taotluse asjus

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Esmatasandi tervisekeskuste rajamiseks esitati kokku 59 investeeringutaotlust, millest kõik vastasid nõuetele ning suunatakse edasi hindamisele.

«Nüüd, kui oleme kontrollinud esitatud taotluste nõuetele vastavust, saavad need edasi liikuda valikukomisjoni,» ütles sotsiaalministeeriumi tervisesüsteemi arendamise osakonna nõunik Kaija Lukka. Juulikuuga tuleb komisjonil läbi töötada kõik 59 taotlust.

Taotlusi hindavasse komisjoni kuuluvad terviseameti, Tallinna tervishoiu kõrgkooli, Tartu tervishoiu kõrgkooli, Tartu ülikooli arstiteaduskonna, sotsiaalministeeriumi ja rahandusministeeriumi esindajad. Lisaks kaasatakse vajadusel teisigi nõuandvaid eksperte.

Lukka sõnul on augusti algusesse planeeritud valikukomisjoni koosolek, kus tehakse taotluste kohta lõplik otsus ning seejärel saadetakse ettepanek projektide investeeringute kava nimekirjast valitsusele.

Järgneva kaheksa aasta jooksul ehitatakse või renoveeritakse üle Eesti vähemalt 35 tervisekeskust, millest esimesed 15 peavad tööd alustama juba 2018. aastal. Uutes keskustes hakkavad perearsti ja -õe kõrval tööle füsioterapeut, koduõde ja ämmaemand ning sõltuvalt kohapealsetest vajadustest ka teised spetsialistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles