Vegantoitumine päästis noormehe ebameeldivast haigusest (1)

Anna-Maria Uulma
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vegan.
Vegan. Foto: Erik Prozes

Kolledžis õppiv noormees sai terveks kurnavast soolestikuhaigusest tänu veganiks hakkamisele.

Kolledžis õppivat noort sportlast tabas äkitselt haavandiline jämesoolepõletik, millest sai ta üle vaid tänu vegandieedile, vahendab Daily Mail.

20-aastasel Kenny Honnasel diagnoositi krooniline jämesoolehaigus, mille tõttu kannatas sportlik noormees kõhulahtisuse ning pärasoole verejooksu all. Kuna sportlase suureks sooviks oli kaalust juurde võtta, sõi ta iga päev mitmeid kordi friikartuleid ning vürtsikaid kanatiibu.

Sellele lisaks tegi ta igal hommikul endale kuue munaga omletti. Selline toitumine viis aga noormehe viimaks haiglasse ning ta mõtles, et tema jalgpalluri karjäär on nüüdseks läbi, kuni ta leidis, et ainsaks lahenduseks võib olla vegandieet.

«Enne veganlusega alustamist toitusin ma kohutavalt,» sõnas noormees.

Noormees mäletab tänini enda viiendat nädalat haigusega, kus tema kõhulahtisus oli nii tugev, et muutis ta paranoiliseks ning soovis jääda tihti koduseks. Peale seda otsustaski noormees arsti poole pöörduda ning peale kolonoskoopiat diagnoositi tal haavandiline koliit.

Haiglast mäletab noormees, kuidas ta kaotas seal haiguse tõttu tohutult verd ning tema hemoglobiini tase oli pea olematu. Arstide sõnul sai verejooksu peatada vaid käärsoole eemaldamisega.

Peale kahte nädalat haiglas viibimist, nelja vereülekannet ja 30-kilo kaotamist haiglas, otsustaski noormees hakata veganiks, mida arstid algselt küll heaks ei kiitnud.

«Arstid tegid mulle selgeks, et toitumine ei aita kaasa minu haiguse leevendamisele, kuid ma olin meeleheitel ning valmis proovima kõike,» sõnas noormees.

Mõne nädalaga oligi dieet tulemusi andnud ning peale ühte kuud veganlust ei osanud poisi sõnul keegi ta haigust nähagi, sest ta oli tugevam ja tervem kui ealeski varem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles