Kui kaua eestlane mullu keskmiselt haiglas oli?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiglas hoitakse patsienti vaid vajadusel.
Haiglas hoitakse patsienti vaid vajadusel. Foto: Panther Media/Scanpix

Haiglaravil veedetud ööpäevi tuli aasta jooksul iga Eesti elaniku kohta ligikaudu 1,4 ja keskmiselt veetis üks hospitaliseeritu haiglas kaheksa päeva.

Kõige pikem oli ravikestus tuberkuloosi raviks mõeldud vooditel, kus patsiendi ravi jäi 73 päeva piiresse, kirjutab tervise arengu instituut (TAI) oma kodulehel. Järgnesid iseseisva statsionaarse õendusabi voodid ja akuutpsühhiaatria voodid, millel kestis ravi 26–27 päeva.

 2015. aasta jooksul sai haiglaravi rohkem kui 230 000 inimest, neist 12% olid lapsed

Ühe ravivoodi kohta oli aasta jooksul haiglaravil 33 patsienti ning keskmine voodihõive jäi veidi alla 74%. Need näitajad on samas suurusjärgus 2014. aasta tulemusega.

Haiglavõrgu arengukava haiglate, kuhu kuuluvad kõik piirkondlikud, kesk- ja üldhaiglad – kokku 19 haiglat, ravivoodite arv moodustab 81% kõigist Eesti haiglates olevatest 7317 statsionaarsest ravivoodist. Aasta jooksul oli neis haiglates pea 92% kõigist Eestis haiglaravil viibinutest ning nende ravil veedetud voodipäevad moodustasid 2015. aastal haiglates veedetud 1,88 miljonist voodipäevast 83%.

Päevaravi osutavate asutuste arv vähenes võrreldes 2014. aastaga kahe võrra, 57 asutuselt 55-le. Kuigi aastaga on teenuse osutajaid vähemaks jäänud, kasvas päevaravi saanute arv 4%. Päevaravi osutavatest asutustest 65% kuulub erasektorisse, kuid enamiku (83%) päevaraviteenusest osutavad avaliku sektori asutused, st haiglad oma päevaravi osakondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles