Liigutav lugu: vähihaige viimane soov sai teoks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Washingtonist pärit 47-aastane Darren Sisk kandis Hodgkini lümfoomi diagnoosi. Mees oli tervenemise poole teel juba 15 aastat, kuid arstid pidid talle siiski viimaks teatama, et elulootus on kadunud.

Alles kaks nädalat tagasi teatati mehele, et tal on elada jäänud veel kuus kuud kuni maksimaalselt kaks aastat, vahendab Fox. Tänase seisuga ütlevad aga arstid, et lootust on veel vaid nädalaks.

Mehe viimaseks sooviks oli abielluda naisega nimega Crickett (perekonnanime ei nõustunud ta avaldama). Nad kohtusid kümme aastat tagasi, kui mees päästis tema lapselapse auto alla jäämisest. «Ta tuli iga päev minu juurde haiglasse, et mind näha. Meist said parimad sõbrad ja seejärel armastajad,» avaldas Sisk.

Siski ja Cricketti abielutseremoonia. Foto:
Siski ja Cricketti abielutseremoonia. Foto: Foto: KGW.com

Traagiline on ka see, et mehe tütar peaks kaheksa nädala pärast sünnitama ning Sisk oleks tohutult soovinud lapselast näha. Kuna haiglatöötajad teadsid, et seda ei juhtu nagunii, tõid nad ultraheliaparaadi tema palatisse ja näitasid talle loodet.

«Püüdsin lihtsalt mõelda raamidest välja ning arvasin, et kui saame aparaadi temani tuua, näeb ta ühtlasi ka oma lapselast,» rääkis arsti assistent Cassandra Sappington.

Sisk saab peagi paariks päevaks koju minna, kuna arstide sõnul ei ole enam midagi rohkemat, mida nad saaksid haiglas temaga teha. «Enamik inimesi ei saa sellist võimalust pere ja sõpradega hüvasti jätmiseks,» avaldas mees tänu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles