Parim ilunipp suveks: toonivad nahka niisutavad kreemid

, Apotheka apteeker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Samal ajal kui jumestuskreem kuulub ilmselt pea iga eestlanna meigiarsenali, leidub ka neid, kes pole kuulnudki BB- ja CC-kreemidest, mis kasutajate silmis lausa imekreemide staatuse on omandanud. Kuidas aga valida õiget BB- ja CC kreemi ja mida need endast üldse kujutavad? Nõu annab Apotheka farmatseut Kerli Valge.

BB-kreem on nahadefekte parandav palsam-kreem, milles on ühendatud nahahooldus ja loomulikuna mõjuv korrigeeriv jumestus. Algselt oli BB-kreem mõeldud kasutamiseks vaid pärast iluoperatsiooni, sest see suudab kiirendada ka paranemisprotsesse.

BB initsiaalide taga seisabki „blemish balm“, mis otsetõlkes tähendab  „iluvigade palsam“. Seda iseloomustab toonitud tekstuur, mis katab hästi. BB-kreemi on lihtne kasutada, tulemus jääb jumestuskreemiga võrreldes loomulik, iluvead on hetkega peidetud ning näonahk on alati niisutatud ja kaitstud. Ja mis sugugi mitte vähem oluline – see kaitseb ka päikese eest. Kokkuvõtvalt võib öelda, et BB-kreemi kasutuselevõtt võib oluliselt lühendada aega, mis seni on kulunud iluprotseduuridele.

Kuidas valida BB-kreemi?

Kuna BB-kreemid on väga erinevad, siis selle valimisel peaks arvestama ealisi iseärasusi, nahatüüpi, katvusvõimet ning tooni. Värvitooni valimisel on soovitatav BB-kreemi näol või dekolteel testima, sest tihti muudavad pigmendid nahaga kokkupuutel pisut tooni. 20.–30. eluaastates naised võiksid valida õhema koostisega BB-kreemi, mis imenduvad nooremasse nahka paremini. 40+ vanuses naised võiksid aga valida BB-kreemi, millel on ka vananemisvastased koostisosad. Need niisutavad nahka paremini ja vähendavad peeneid kortsukesi.

Apothekast leiab näiteks mitut tooni Vichy Idealia BB-kreeme, mis pakuvad 24 tundi niisutust. See kreem silendab, ühtlustab naha tooni, leevendab pigmendimuutusi ja pakub UVA ja UVB-kaitset. Vähem oluline pole ka see, et need kreemid on hüpoallergeensed ja parabeenivabad ning testitud nahaarstide järelvalve all. Head tagasisidet on saanud ka Bioderma Sensibio punetusevastane tooniva BB-kreem, mis vähendab bioloogiliselt naha punetust. Muuhulgas tugevdab see ka naha kaitsebarjääri niisutavate toimeainetega ja peidab iluvead unikaalse katva valgust peegeldava puudriga.

BioNike Defence Hydra5 Radiance BB-kreem on multifunktsionaalne kosmeetikatoode, mis niisutab nahka kiiresti ja tõhusalt juba ühe kasutuskorraga ning kaitseb seda väliste mõjutegurite eest, varjates ebatäiuslikkused ja ühtlustades nahka. Koostis sisaldab erilisi mikroniseeritud pigmente, tagades läbipaistva ja loomuliku nahatooni. Tulemuseks on ühtlane, särav ja eluterve nahk. Kreemi on mitut tooni ning need on nikkel-testitud ning säilitusainete-, lõhnaainete- ja gluteenivaba.

CC-kreemide salarelv

CC-kreemid on BB-kreemide täiendatud versioonid. CC on lühend väljendist „colour control“ ja selle põhifunktsiooniks on ühtlustada nahatooni. Tihtipeale kasutataksegi neid jumestuskreemi asemel ja siis, kui nahk tahab puhata. BB- ja CC-kreemide peamine erinevus seisneb selles, et CC-kreemid on kergema koostisega ja seetõttu sobivad need ka rasusemale nahale. Põhimõtteliselt on CC-kreemid sama hea katvuse ja toimega kui BB-kreemid, aga lisaks parandavad nad veelgi tõhusamalt ebaühtlast nahatooni ja kortse.

CC-kreemi valimine sõltub nahatüübist ja sellest, millise päikesekaitsefaktoriga see olla võiks. Apothekas on näiteks kahte tooni Eucerin Hyaluron Filler CC-kreeme – tegemist on kreemiga, mis täidab kortsud ja ühtlustab naha jumet. Kreem sisaldab hüaluroonhapet, mis mõjub nahka noorendavalt. Tootele lisatud värvipigmendid sulanduvad naha sisse ja annavad sellele silmapilkselt ühtlasema ja säravama välimuse. Lisaks sisaldab see SPF15 ja UVA kaitset, mis takistab tõhusalt naha enneaegset vananemist ja kortsude süvenemist.

Suveks toonivad päikesekreemid

Suvel päevad läbi päikese käes viibides võib aga BB- ja CC- kreemides sisalduvast päikesekaitsefaktorist väheks jääda, mistõttu leiab apteegist mitmeid päikesekreeme, mis pakuvad tugevamat kaitset nii päikese negatiivsete mõjude eest kui ka ühtlustavad naha tooni. Näiteks on Apothekas müügil Avene Sun kompaktpuuderkreem SPF 50 ning Bionike Acteen kompaktjumestuskreem SPF 50, mis varjavad nahavigu ning ka ebaühtlast pigmentatsiooni ja punetust, kaitstes seejuures siiski tänu kõrgele toimespektrile nahka päikese eest. Sarnaseid toonivaid ning samaaegselt päikesekaitset pakkuvaid tooteid on veelgi, näiteks Bioderma Photoderm AR tooniv päikesekaitsekreem SPF 50+,

ISIS Ruboril Expert tooniv päevakreem SPF 50+ või keskmise päikesekaitsefaktoriga Avene Sun tooniv päikesekaitsekreem SPF 30. Kõige parem kaitse naha vananemise vastu on intensiivse päikese eest hoidumine ning kevadest sügiseni kõrge faktoriga päikesekaitsevahendite kasutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles