Patsiendi palve: aidake tänada kiirabibrigaadi (5)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rally Estonia ehitustöödel tellingutelt alla kukkunud noormees sai üliraskelt vigastada.
Rally Estonia ehitustöödel tellingutelt alla kukkunud noormees sai üliraskelt vigastada. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Meedikute kirumine on Eestis laialt levinud, kuid eelmisel laupäeval raske tervisehäda tõttu abi vajanud tartlanna soovib tänada temaga tegelnud meedikuid. Avaldame lugeja kirja muutmata kujul.

Olen kindel, et saate mind aidata. Tahan südamest tänada kiirabibrigaadi, kes tõttas mulle appi 09.07.16. a lõuna paiku. Nimelt olin koos abikaasaga Nõlvaku Prismas ostlemas, kui tundsin, et keegi kõnnib minu kaela peal. Pühkisin käega kaelalkõndija minema ja samal hetkel tundsin torget. Torkaja oli herilane.

Kuna mul on mesilase/herilase allergia ja olen mõned aastad tagasi ka nõelata saanud, siis teadsin kohe, mis juhtuma hakkab. Loomulikult läksin pisut ka paanikasse. Haarasin esimese veepudeli ja õngitsesin juba värisevate kätega kotist tabletid. Osad kukkusid maha aga sain oma kuus sisse võetud ja siis kohe autosse.

Hakkasin üle keha tõmblema ja üritasin paaniliselt helistada päästeametisse – lõpuks õnnestus. Kahju on sellest, et mind nägi autos tõmblemas palju inimesi, aga kedagi ei huvitanud, lihtsalt jõllitati.

Kiirabi tuli kiiresti, aga minu olukord oli siis juba päris halb. Ei mäleta enam, kui kaua nad minuga jändasid, aga nad tegid seda professionaalselt. Ei mäleta ka seda, palju nad mulle erinevaid ravimeid sisse pumpasid, aga lõpuks ma rahunesin.

Naisarst küsis, kas tahan minna EMO-sse jälgimisele, kuid tol hetkel ei pidanud ma seda vajalikuks, sest tundsin ennast juba päris hästi. Tohtrid võtsid vastu otsuse, et sõidutavad mind siiski jälgimisele. Sõidu ajal tekkis mul teine hoog. Ei oska ette kujutada, mis oleks juhtunud, kui oleksin koju läinud.

Veelkord suured tänud kiirabiarstidele. On hea teada, et sellised inimesed olemas on!

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles