PERHi arst Andrei Šamarin kaitses edukalt doktoritööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Šamarini doktoritöö annab tunnistust Eesti nukleaarmeditsiini arengutest.
Andrei Šamarini doktoritöö annab tunnistust Eesti nukleaarmeditsiini arengutest. Foto: West Coast Surfer/picture alliance/moodboard/Scanpix

Põhja-Eesti regionaalhaigla radioloogiakeskuse vanemarst ja Tallinna tehnikaülikooli tehnomeedikumi doktorant Andrei Šamarin kaitses juulis edukalt nukleaarmeditsiini valdkonda puudutava doktoritöö.

Šamarini ingliskeelse doktoritöö teema on «Hybrid PET/MR Imaging of Bone Metabolism and Morphology» («Luustiku ainevahetuse ja morfoloogia hübriidkuvamine positronemissioontomograafia ja magnetresonantstomograafia abil), vahendab Med24.

Ühe doktoritöö juhendaja, prof Sergei Nazarenko sõnul tuleb äsja kaitstud doktoritöö üle rõõmu tunda mitmel põhjusel. «Esiteks on tegemist väga kõrgetasemelise teadustööga, mida kinnitab asjaolu, et üks doktoritöö aluseks olevatest publikatsioonidest on leidnud tsiteerimist enam kui sajal korral ning võib öelda, et see on muutunud lausa teaduslikuks „bestselleriks“ – sellist edu ei saa nautida iga doktoritöö,» ütles Nazerenki. 

Teiseks sai doktoritöö teostamine ja kaitsmine võimalikuks tänu arvestatava teadusvõrgustiku loomisele, kus regionaalhaigla teeb tihedat koostööd Stanfordi Ülikooli Meditsiinikeskuse, Turu PET-keskuse, Zürichi Ülikoolihaigla, Tartu ülikooli, Tallinna tehnikaülikooli jt. 

Kolmandaks annab Nazarenko sõnul doktoritöö tunnistust Eesti nukleaarmeditsiini arengutest. Kuvamistehnikate äsjased arengud osutavad PET/MRT võimalustele pahaloomuliste kasvajatega patsientide kliinilises käsitluses, eriti luustiku haaratuse korral.

Doktoritöö juhendajateks olid regionaalhaigla nukleaarmeditsiini osakonna juhataja dr Sergei Nazarenko ja professor Gustav von Schulthess Zürichi Ülikooli Haiglast. Oponentideks dotsent Andrei Iagaru Stanfordi Ülikooli Meditsiinikeskusest ja professor Juhani Knuuti Turu Ülikoolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles