Homovastased hakkasid sotsiaalministeeriumi e-kirjadega pommitama (21)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) nõuab tervise arengu instituudi (TAI) tänavakampaania «Kumm on seks» lõpetamist ja on asunud sotsiaalministeeriumit e-kirjadega pommitama.

Sotsiaalministeeriumi teatel laekusid esimesed «homopropaganda» vastu protestijate kirjad tervise- ja tööministri Jevgeni Ossinovski ja sotsiaalkaitseministri Margus Tsahkna postkasti kell 6.09 hommikul ja praeguseks on kummalegi ministrile laekunud üle 150 kirja, mis tähendab, et ministeeriumile on praeguseks kokku saadetud üle 300 kirja.

Allakirjutanute seas kirikutegelasi, lauluõpetajaid, koorijuhte. Nende seas meelelahutaja Emil Rutiku, helilooja Margo Kõlar, tantsutäht Veiko Ratas, molekulaarbioloog Raul Raudsepp, aasta vaimulik 2015 Marek Roots, tunnustatud pedagoog ja kaasaegne klahvpillimängija Henri Peipman.

Kirjapõhi, mille SAPTK oma toetajatele ministeeriumile edastamise palvega saatis, on järgmine:

Lgp Jevgeni Ossinovski ja Margus Tsahkna!

Minule kui Eesti Vabariigi kodanikule on täiesti vastuvõetamatu, et Sotsiaalministeerium ja selle allasutused kasutavad minu ja teiste maksumaksjate raha mitte perekondlike väärtuste esiletõstmiseks, vaid avalikuks homopropagandaks.

Ilmselgelt lähtub kampaania «Kumm on seks!», mida viiakse ellu mitte sihtgrupile suunatult, vaid avalikus ruumis kõigi silme all, mitte taotlusest edendada meestega seksivate meeste tervist, vaid eesmärgist manipuleerida ühiskonna väärtushoiakutega ja kujundada homoseksuaalsetest suhetest positiivset ühiskondlikku kuvandit.

Seesuguste sõnumite asetamine kõigi inimeste – sh väikeste laste – vaatevälja on vastutustundetu, häbiväärne ja vastuvõetamatu. Seepärast nõuan tungivalt kampaania «Kumm on seks!» peatamist linnatänavatel.

Ühtlasi rõhutan vajadust, et Sotsiaalministeerium hakkaks avalikes kampaaniates esile tõstma mitte homoseksualismi ja seksuaalset lodevust, vaid terve ühiskonna aluseks olevaid väärtusi, nagu abieluline ja perekondlik eluviis, abikaasade vastastikune armastus ja truudus ning paljulapselisus.

[Teie nimi]

Sotsiaalministeerium TAI tegevust kritiseerivate e-kirja saatjatega nõus ei ole. «Kiidame tervise arengu instituuti edukalt kulgeva «Kumm on seks!» kampaania eest,» sõnas sotsiaalministeeriumi meediasuhete nõunik Karel Hanni. «173 plakatit, millest kümme kujutavad samasoolist paari, on oma seksuaaltervist puudutava sõnumiga jõudnud iga Eesti inimeseni. Usume, et nii efektiivset kampaaniat kadestavad kõik turundajad. Nõustume tervise arengu instituudiga, et seksuaaltervise ja -käitumisega seotud teemad ei tohi kelleski tekitada soovi kedagi halvustada või vihata. Taunime kõiki vihkamist õhutavaid avaldusi. Armastusel ei ole silte. Nii nagu armastus, ei küsi ka HIV vanust, sugu, rassi, puuet ega usulisi eelistusi.»

Hanni sõnul võtab ministeeriumi seisukoha hästi kokku ka Emmy reklaamiauhinnale kandideeriv video «Love has no labels» (e.k. «Armastusel ei ole silte»).

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles