Mineraalaine, mis aitab vererõhku kontrolli all hoida (1)

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii pähklid kui ka tume šokolaad sisaldavad magneesiumit.
Nii pähklid kui ka tume šokolaad sisaldavad magneesiumit. Foto: Panther Media/Scanpix

Värskest uuringust selgus, et magneesium võib aidata hoida vererõhku normaalsel tasemel.

Magneesium laiendab veresooni ja alandab nii ka vererõhku, kommenteeris uurimistulemusi kardioloog Suzanne Steinbaum, kirjutab newsmax.com.

Ta lisas, et hulgaliselt magneesiumi leidub täisteratoodetes, ubades, pähklites ja rohelistes köögiviljades.

Värsket uuringut juhtinud dr Yiqing Song Ameerikas asuvast Indiana ülikoolist tõdes, et varasemad uuringud, mis on keskendunud magneesiumi rollile vererõhu reguleerimisel, on olnud üsna väikesed ning saadud tulemused on olnud üsna vastuolulised.

Selles uuringus analüüsiti ligi 2000 inimese andmeid. Osalejad tarbisid päevas magneesiumi toidulisandina 240 kuni 960 milligrammi. Analüüsi käigus leiti väike, kuid oluline seos magneesiumi tarbimise ja vererõhu languse vahel.

Kõrgemat magneesiumi taset organismis seostatakse ka parema verevarustusega, mis aitab samuti vererõhku alandada, lisasid teadlased.

Dr Song ja tema kolleegid usuvad, et magneesiumi kasulik mõju vererõhule avaldub ainult siis, kui inimese organismis on seda liialt vähe. Uurijad soovitavad süüa magneesiumirikkaid toite ning toovad välja, et sel juhul pole tarvis mineraali toidulisandina juurde võtta. Ameerika toitumissoovituste järgi tuleks tarbida päevas umbes 368 mg magneesiumit.

Artikkel avaldati ajakirjas Hypertension.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles