Vähiravifond toetas poole aastaga mitukümmet inimest

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägiravifondi abi vaja üha rohkem inimesi.
Vägiravifondi abi vaja üha rohkem inimesi. Foto: Liis Treimann

Vähiravifond «Kingitud elu» tegi esimese poolaasta kokkuvõtte, mille kohaselt kinkis fond lootuse, veel ühe õlekõrre ja tagas hädavajaliku ravi enam kui 30 eestimaalasele.

Kokku panustas fond 2016. aasta esimeses pooles haigekassa toeta jäänud inimeste ravisse ligi 450 000 eurot - seda on peaaegu sama palju kui terve 2015. aasta jooksul kokku, teatas fond. Esimesel poolaastal kogus fond eraannetustena kokku üle 360 000 euro.

«Meil on suur rõõm ja tänutunne iga kingitud elu, iga annetaja, iga fondi vabatahtliku abilise ning koostööpartneri üle, sest vaid üheskoos saame kinkida kõikidele Eesti vähihaigetele lootuse ja võimaluse elada täisväärtuslikult oma lähedaste keskel,» ütles vähiravifondi «Kingitud elu» juhataja Toivo Tänavsuu.

Vähiravifondi on aidanud haigetel saada õigeaegselt hädavajaliku ravi. Kuid fondi missioon on olnud «ravida» ka niiöelda terveid ehk propageerida annetamist ja heategevust kui elustiili. Fondi töö on seni suuresti baseerunud püsiannetajatele: kes panustab 1 euro, kes 100 eurot kuus - nii, nagu parasjagu jõukohane.

Kuid nüüd on fondi kodulehel kingitudelu.ee avatud annetusmootor, mille kaudu saab igaüks püsiannetajaks hakata mõne hiirekliki ja väga väikese vaevaga.

«Avasime fondi kodulehel unikaalse annetuskeskkonna - kunagi varem pole vähihaigete igakuiseks püsitoetajaks hakkamine olnud lihtsam kui nüüd. Kutsun kogu Eesti ühiskonda üles kinkima endale jõukohase igakuise panusega kaasmaalastele elu ja lootuse. Sest iga euro fondis pikendab kellegi elu. Tilkadest saab meri. Kui iga eestlane annetaks ühe euro, oleks miljon koos,» ütleb Tänavsuu.

Kümnele juulis registreerunud uuele püsiannetajale (kes tellivad annetusmootori kaudu ka uudiskirja, ehk jätavad oma e-posti aadressi) valmistab Tänavsuu isiklikult tänutäheks küpsisetordi ja toob Eesti piires ka kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles