Töö, mille tegija võib haigestuda hepatiiti

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võõraste järel koristades tuleb nakkuste vältimisele eriti suurt tähelepanu pöörata.
Võõraste järel koristades tuleb nakkuste vältimisele eriti suurt tähelepanu pöörata. Foto: Lucas Allen/picture alliance/moodboard/Scanpix

Tööinspektsiooni töökeskkonna osakonna konsultant Piret Kaljula vastas küsimusele, kas hotelli koristaja võib haigestuda hepatiiti, et nakatumist mõnda hepatiiditüüpi täielikult välistada ei saa, kuid tööandja peab riske hindama.

«Kõikide ohutegurite, ka bioloogilisest ohutegurist põhjustatud terviseriski vältimiseks tuleb töötajatele anda juhised ja korraldada väljaõpe ohutute töövõtete omandamiseks,» rääkis Kaljula ajalehele Lääne Elu.

Kollatõbi ehk hepatiit on maksapõletik, mida põhjustavad erinevad hepatiidiviirused: A, B, C, D ja E. A- ja E-hepatiiti saab edukalt vältida, kui pesta korralikult käsi ja kasutada vajadusel kaitsekindaid. B-, C- ja D-hepatiidi vältimiseks tuleb koristamisel olla ettevaatlik, kui on näha, et on vaja käidelda näiteks veriseid voodilinu või käterätikuid ning kindlasti tuleb kasutada kindaid ja olla ettevaatlik prügikastide tühjendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles