Sündides käest kinni hoidnud kaksikute haruldane side

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenna ja Jillian
Jenna ja Jillian Foto: facebok

Kaheaastased Jenna ja Jillian said juba sündides kuulsaks pildil, millel nad hoidsid üksteise käest kinni. Kaksikute eriline side on säilinud tänaseni.

Ameerika Ühendriikides Ohoio osariigis elava Jenna ja Jilliani ema rääkis hiljuti avalikkusele kaksikute haruldasest sidemest, vahendab people.com. «Kui üks laps hakkab karjuma, siis püüab teine teda lohutada, otsides midagi rahustavat, hõõrudes teise selga või kallistades teda,» rääkis laste ema Sarah Thistlethwaite. «Nad hoolitsevad alati teineteise eest.»

Jenna ja Jillian pärast sündi. Foto:
Jenna ja Jillian pärast sündi. Foto: Foto: Facebook

Ühes lootekotis olnud mono-mono kaksikud sündisid keisrilõikega 37 rasedusnädalal. Mono-mono kaksikud on väga haruldased: neid sünnib ühel juhul kümnest tuhandest. Kaksikud tulid ilmale Akroni lastehaiglas, mille lootemeditsiini keskuse direktor dr Melissa Mancuso sõnul on mono-mono kaksikute tervis võrreldes erinevates lootekottides olevate kaksikutega ohus, sest nabaväädid võivad omavahel põimuda, mistõttu võivad lapsed emakõhus olles hapnikupuudusesse jääda ja katkeda võib ka nende verevarustus.

Lapsed olid sündides täiesti terved ja nende erilist sidet võis kohe märgata. «Vahel, kui mu abikaasa poodi läheb, võtab ta endaga ühe kaksiku kaasa ja mina jään teisega koju,» rääkis tüdrukute ema. «Kui see juhtub, lähevad mõlemad endast täiesti välja ja küsivad üksteise järele. Nad on omavahel kindlasti väga lähedased,» sõnas ta.

Jenna ja Jillian vanemate ja vennaga. Foto:
Jenna ja Jillian vanemate ja vennaga. Foto: Foto: Facebook

Sarah Thistlethwaite’i sõnul püüab perekond osta kõiki mänguasju kaks tükki, et vältida tüdrukute vahelist rivaalitsemist lemmikmänguasja pärast. «Kaksikutel on see eriline side ja ootan juba väga seda, kui nad kasvavad suureks ja saavad parimateks sõpradeks,» rääkis ta. Lisaks teineteisele ja vanematele on tüdrukutel ka vanem vend Jaxon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles