Hiina meditsiin: missugused tervisehädad reedab nägu

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea jume ja veatu nahaga inimesed on tõenäolisemalt tervemad kui nahaprobleemidega kimpus olijad.
Hea jume ja veatu nahaga inimesed on tõenäolisemalt tervemad kui nahaprobleemidega kimpus olijad. Foto: David Oxberry/picture alliance/moodboard/Scanpix

Iidse Hiina meditsiini ja ajurveeda põhimõtete järgi tehtava näokaardistamise (Face Mapping) tehnoloogia kohaselt annab see, mis toimub naha pinnal, vägagi selge pildi sellest, mis leiab aset keha sees.

Face Mapping seostab nahaga toimuvaid muutusi inimese sees toimuvaga, kirjutab Terviseuudised. See aitab diagnoosida nahaprobleemide algpõhjusi ja annab märku võimalikest teistest terviseprobleemidest, mis võivad rohkem tähelepanu vajada. Nahk võib tervise kohta öelda järgnevat.

Otsmik

Seotud piirkond: maks, sapipõis

Selgitus: Otsmik on seotud närvisüsteemi tegevusega ja seedimisega. Seetõttu võib siin avalduda stressi ja pikatoimelise seedeelundkonna mõju.

Mida teha: Väldi suhkru- ja rasvarikkaid töödeldud toiduaineid ning tarbi palju kiudainerikkaid puu- ja juurvilju, et oma seedeelundkonnale tööd anda. Leevenda stressi meditatsiooni, jooga või muu tegevuse abil, mis lõdvestuda aitab. Võid proovida ka juua võililleteed või värsket sidrunimahla sooja veega, mis maksast loomulikul teel toksiinid eemaldab.

Nina

Seotud piirkond: süda ja veresoonkond

Selgitus: Nina arvatakse olevat seotud vereringega, seetõttu võivad selles piirkonnas esinevad nahaprobleemid viidata vererõhuprobleemidele.

Mida teha: Tarbige rohkem südamele kasulikke toiduaineid, nagu näiteks avokaadod, pähklid, külmpressitud oliivõli, linaseemned ja suure õlisisaldusega kala. Piirake kohvi ja alkoholi tarbimist, kuna see võib südame ja veresoonkonna tööd stimuleerida.

Silmad

Seotud piirkond: liigesed, kilpnääre ja soolestik

Selgitus: Silmi nimetatakse hinge peegliks, kuid nad võivad olla ka tervise peegel! Iirise liigne valgenemine võib viidata liigeste taandarengule, väiksema suurusega iirised on aga seotud üldisema iseloomuga liigeseprobleemidega. Iirise «laigustumine» võib viidata nõrgale ainete imendumisele soolestikus. Ning kui märkad, et iirist ümbritseb hele rõngas, võib see olla tingitud liigsest soola- ja suhkrutarbimisest.

Mida teha: Hellita liigeseid põletikuvastaste toiduainetega, nagu näiteks õlirikas kala, pähklid, linaseemned, orgaaniline kondipuljong, kurkum ja ingver. Piira kofeiini, suhkru, soola ja töödeldud toiduainete tarbimist, mis võivad põletikku soodustada.

Keel

Seotud piirkond: kopsud, liigne toksiinide kogus

Selgitus: Keel näitab suurepäraselt organismi tervist! Parimaid vihjeid leiad siis, kui kontrollid selle pinda hommikul pärast ärkamist. Valged rõngad keskel või tagumises piirkonnas võivad olla märk soolestikus esinevatest toksiinidest. Karedus või «vaht» keele väliskülgedel võib olla seotud kopsude nõrga toimega.

Mida teha: Vabane soovimatutest toksiinidest! Proovi kolmepäevast ravikuuri, lisa toidusedelisse rohkem toksiine eemaldavaid toiduaineid ning katseta keele puhastamist spetsiaalse abivahendiga! Kopsude töö toetamiseks tasuks proovida südamele suunatud harjutusi ja meditatsiooni, millega kaasneb sügav hingamine.

Kui soovid teada, mida ütlevad tervise kohta lõug, alahuul, põsed, kulmude vaheline ala ja silmade alune, siis loe lähemalt portaalist Terviseuudised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles