Tasub teada: rakendus, mis võib päästa elu

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakendus aitab õnnetuspaigal viibijatel ja ka kiirabitöötajatel telefoni abil kindlaks teha olulise informatsiooni kontaktivõimetu telefoni omaniku kohta.
Rakendus aitab õnnetuspaigal viibijatel ja ka kiirabitöötajatel telefoni abil kindlaks teha olulise informatsiooni kontaktivõimetu telefoni omaniku kohta. Foto: Ekraanitõmmis

Kui iPhone omanikel on MedicalID ehk meditsiini andmete rakendus telefoni sisse ehitatud, siis Androidi omanikel tasub see endale Play poest tasuta tõmmata.

Rakenduse kaudu saab õnnetusse sattunud telefoni omaniku kohta meditsiinilist infot ka siis, kui telefoni omanik on kontaktivõimetu.

Infot on võimalik jagada oma meditsiinilise seisundi (nt suhkruhaigus) aga ka veregrupi, allergiate või organi doonorluse kohta. Samuti on võimalik kirja panna oma lähedaste numbrid, kellega tasuks ühendust võtta õnnetuse korral.

Kuigi rakendus on mõeldud selleks, et kiirabitöötajad saaksid õnnetuse korral kiiret infot ohvri tervisliku seisu kohta, tuleb kindlasti üle vaadata, et jagatud info on ohutu.

Alati on võimalus, et telefon võib sattuda valedesse kätesse, kes saavad seda informatsiooni enda kasuks ära kastutada, mistõttu tasub enne mõelda, kas ja kui palju infot enda kohta jagada.

Vaata allolevast videost, kuidas rakendus töötab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles