Haigla hakkab koolinoortele meditsiini põhitõdesid õpetama

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolinoored saavad muu hulgas harjutada elustamist, haavaravi ja voodihaigete põetamist.
Koolinoored saavad muu hulgas harjutada elustamist, haavaravi ja voodihaigete põetamist. Foto: West Coast Surfer/picture alliance/moodboard/Scanpix

Sügisel avatakse Türi ühisgümnaasiumis koostöös Järvamaa haiglaga tervishoiu valikkursus, kus haigla spetsialistid tutvustavad noortele tervishoiu põhitõdesid ja õpetavad praktilisi oskusi.

Türi ühisgümnaasiumi direktori Ellu Rusi sõnul on noorte huvi tervishoiuvaldkonna vastu  näidanud nii sisseastumiskatsetel kui ka vestlustel kooli praeguste õpilastega, kirjutab Med24. Seni lõpetanud neljast lennust on Tallinna Tervishoiukõrgkooli valinud kümme ja Tartu Tervishoiukõrgkooli neli neidu. Ellu Rusi tõi välja, et noored õpivad näiteks õendust, optomeetriat, tegevus-teraapiat ja ämmaemandust.

«Nii tekkiski meil mõte meditsiinihuvilisi noori tulevaseks erialavalikuks paremini ette valmistada,» märkis direktor. Selleks võttis kool ühendust Türi vallavanema Pipi-Liis Siemanniga, kes omakorda pöördus Järvamaa haigla poole ettepanekuga koostöös haigla spetsialistidega aidata Türi koolil ette valmistada gümnaasiumiastme õpetamiseks tervishoiu valikkursus. Seega ongi kooli koostööpartneriks Järvamaa haigla, kes koostas tervishoiu valikkursusele esialgse ainekava.

Järvamaa haigla õendusjuhi Maire Raidvere sõnul saavad õpilased nii algteadmised tervishoiusüsteemi ja tervisedenduse kohta kui ka infot selle kohta, missugustes koolides ja kuidas tervishoiutöötajaid koolitatakse. Kogu teooria osa moodustab kursusest 55 tundi.

Ülejäänud 15 tundi on praktiline ja iseseisev töö Järvamaa haiglas, kus noored õpivad mannekeenide peal elustamist, haavaravi erinevaid liike, sidumist ja voodikeskse patsiendi hooldamist. Sügisel algavale tervishoiu valikkursusele on hetkel kehtestatud piirarvuks 15 õpilast ja praeguse seisuga on rühm juba täis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles