Pisitüdrukut kimbutab haruldane verehaigus

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurenenud veresooned jalgadel on tüdrukul olnud juba sünnist saati.
Suurenenud veresooned jalgadel on tüdrukul olnud juba sünnist saati. Foto: The Daily Mail

Kaheaastast Cambree Hensley’t vaevab haruldane Klippel-Trenauay sündroom, mis mõjutab veresoonte arengut. Tüdrukul on kaks korda rohkem veresooni kui mõnel täiskasvanul ning need on suuremad kui tavaliselt, pannes ta trombide tekke ohtu.

Pisitüdruk on sunnitud peaaegu igapäevaselt silmitsi seisma valudega, kuna suurenenud verevool põhjustab sageli turseid, vahendab Daily Mail. Selle tulemusel on tema vasak jalg kuus sentimeetrit laiem kui parem, mis omakorda mõjutab tema tasakaalu. Ta kannab spetsiaalselt valmistatud ortopeedilisi jalanõusid, mis aitavad tal paremini liikuda.

Murest murtud ema Ashley on tüdrukule lohutuseks öelnud, et silmatorkavate veresoonte näol on tegu tema erilise sünnimärgiga. Kummaline haigus dianoositi tüdrukul juba kaheksapäevasena, kuna arstid märkasid suurenenud veresooni kohe pärast tema sündimist, kuid analüüsid selle väljaselgitamiseks võtsid aega.

Esimesed kaheksa kuud Cambree elust möödusid justkui eraldatuna, kuna vanematele öeldi, et imiku seisund läheb ajaga hullemaks. Pere sai pisut lootust, kui nad leidsid Facebookist sama diagnoosi põdejate ning toetajate grupi. Sealt said nad ka soovituse minna Bostoni lastehaiglasse, kus oli hea maine selle haiguse ravimisel. Sealsed kirurgid soovitasid lapse lisaveresooned sulgeda, et vereringet aeglustada.

Mullu aprillis viidigi Cambree operatsioonile, mille käigus tugevdati laserteraapiaga nahka tema jalal, et sealsed suured veresooned verevarustatust aeglustaksid. Skleroteraapia abil suleti mõned väiksemad lisaveresooned.

Septembris naasis pisitüdruk haiglasse järgnevateks operatsioonideks, mille käigus eemaldati mõned eluohtlikud trombid tema jalal. Pere kogub iga kuu raha, et jätkata iga-aastaste kontrollkäikudega ning vähendada veelgi riske trombide tekkeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles