Lihula tervisekeskus saab perearstid kokku naabervaldade abiga

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst on esimene inimene, kelle poole enamiku tervisehädade puhul pöörduda tasuks.
Perearst on esimene inimene, kelle poole enamiku tervisehädade puhul pöörduda tasuks. Foto: West Coast Surfer/picture alliance/moodboard/Scanpix

Lihula tervisekeskuse rajamisele panid õla alla naabervaldade Koonga ja Varbla perearstid, sest oma jõududest oleks Lõuna-Läänemaal väheks jäänud.

Lihula on praegu rahaootel, sotsiaalministeerium on Lihula tervisekeskuse rahastamisega nõus, kuid nimekirja peab kinnitama ka valitsus, kirjutas Lääne Elu.

Keskuses peab olema vähemalt kolm perearsti. «Lihulas on sõlmitud kõik vajalikud eellepingud kolme perearsti, füsioterapeudi ja ämmaemandaga ja koduõega,» ütles vallavanem Varje Ojala-Toos ja lisas, et perearste on projekti kaasatud rohkem kui nõutud, alustati neljaga.

Lihula, Hanila, Varbla ja Koonga vallal on moodustamisel Lääneranna nime kandev suurvald ning Lihula tervisekeskus sobib hästi sealse piirkonna valdade ühinemiskavaga, tervisekeskus on ühinemisläbirääkimistel kõneaineks olnud.

Loe pikemalt Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles