Lihtne viis, kuidas parandada oluliselt tervist

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vett võib maitsestada sidruni või maitsetaimedega.
Vett võib maitsestada sidruni või maitsetaimedega. Foto: Panther Media/Scanpix

Mahlajook, limonaad, energiajook – kui päevas asendada üks klaasitäis neist suhkrujookidest veega, on sel märgatav mõju kehakaalule.

Sellise järelduseni jõudsid Põhja-Carolina Chapel Hilli ülikooli teadlased, kirjutab ERR Novaator.

«Ükskõik kui palju suhkruga magustatud jooke te päevas ka ei tarbiks, piisab vaid juba ühe klaasitäie asendamisest, et märgata tervisele kasulikku mõju,» kommenteeris uuringutulemusi uuringu üks autoritest Kiya J. Duffey.

Magustatud jookide, näiteks suhkruga kohvi, mahlajookide, limonaadi või energiajookide tarbimine tähendab suuremat kalorihulka ning see omakorda tõstab diabeedi riski, tekitab ülekaalulisust ning põhjustab südame ja veresoonkonna haigusi.

Ajakirjas Nutrients avaldatud uuringu andmetest selgub, et neil inimestel, kes vähendasid suhkrujookide osakaalu ning asendasid selle veega või muu suhkruvaba joogiga, esines oluliselt vähem kõrgevererõhutõve riski ja kolesteroolitaset ning meeste puhul täheldati aga mõju vererõhule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles