Eesti arst hoiatab imeplaastrite eest

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veenilaiendid võivad põhjustada ägedat põletikku.
Veenilaiendid võivad põhjustada ägedat põletikku. Foto: Panther Media/Scanpix

Veresoonte kirurg Veronika Palmiste hoiatab veenilaiendite raviks mõeldud imeplaastrite eest.

Kui mullu lubas kõik veenilaiendid peaaegu et üleöö ära võtta pealemääritav geel, siis tänavu on välja ilmunud imelised plaastrid, kirjutab dr Palmiste oma sotsiaalmeedia kontol.

Kuna tavapärane meditsiin seesuguseid plaastreid ei soosi, siis on võimalik seda imevahendit osta ainult anonüümsest postimüügist.

Dr Palmiste sõnul on esimesed «ohvrid» juba tema vastuvõtule pöördunud ning ka kirurgi postkasti on saabunud kirju, mille sisu seisneb selles, et veenilaiendid on alles, aga raha läinud. «Inimesed on päris pahased, et ma pole neid hoiatanud,» kirjutab kirurg.

Ta selgitab, et veenilaiendid jalgadel on jätkuvalt päriliku eelsoodumusega sidekoenõrkushaigus, mida ei ole võimalik ravida harjutuste, plaastrite, geelide ega ka tablettidega. «Sellistel nn imeravimitel on alati proosaline põhjus, miks neid saab ainult turustada läbi postimüügi - me oleme selle juba eelmine aasta Varicofixiga läbi teinud, plaastrid veenilaiendite vastu on samasugune petuskeem,» rääkis dr Palmiste.

Ta lisab, et inimestel ei tasu lasta end petta. Arst soovitab alati enne sellise ostu tegemist temalt või oma perearstilt üle küsida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles