Kahe ravimi leidmisega läheb peagi raskeks

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimitel võivad olla kõrvatoimed.
Ravimitel võivad olla kõrvatoimed. Foto: Panther Media/Scanpix

Peagi on raskem leida apteekidest üht migreeniravimit Zomig Rapidmelti ja bensüülpenitsilliinile tundlike mikroorganismide põhjustatud infektsioonide raviks mõeldud Penicillin G Sodium Sandoz-t.

Tarneraskustesse on sattunud Zomig Rapimelt 2,5 mg suus dispergeeruvate tablettide N6 pakendisuurus, kirjutab ravimiamet oma kodulehel.

Ravimi toimeaine on zolmitriptaan. Tarneraskus kestab eeldatavasti oktoobri keskpaigani. Müügiloa hoidja teatel on apteekides veel saadaval sama ravimi N2 pakendisuurus, siis selle tootmine on lõpetatud ning hulgimüügitasandil on see ravim otsas. Teisi zolmitriptaani sisaldavaid ravimeid Eestis ei turustata. Patsiendid peaksid vajadusel konsulteerima arstiga, soovitab amet.

Ka on tarneraskustes Penicillin G Sodium Sandoz 1 000 000 RÜ süste- või infusioonilahuse pulber, mille toimeaine on bensüülpenitsilliin. Selle ravimi tarneraskus kestab eeldatavasti oktoobri alguseni. Teisi sama toimeainet sisaldavaid preparaate Eestis ei turustata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles