Tööga rahulolu noorena mõjutab tervist keskeas

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimene töötab rõõmuga, kui töö talle meeldib.
Inimene töötab rõõmuga, kui töö talle meeldib. Foto: Panther Media/Scanpix

Inimesed, kes on oma 20ndates ja 30ndates eluaastates tööga rahul, on varases keskeas ehk 40ndates eluaastates tervemad.

Kogu USAd hõlmanud andmete põhjal tehtud uuringust ilmnes, et inimestel, kes oma karjääri alguses ei olnud tööga rahul esines rohkem depressiooni ning unehäireid, kirjutab ERR Novaator. Kes aga olid oma karjääritee alguses tööga rahul olid varases keskeas tervemad. Sellest järeldavad teadlased, et tööga rahulolul on seos meie tervisega.

Uuringu juhtivautor Jonathan Dirlam Ohio osariigi ülikoolist nentis, et töörahulolul on kumulatiivne mõju ja see mõju on suurem inimese vaimsele tervisele.

Uuringu teine autor Ohio osariigi ülikooli dotsent Hui Zheng tõi uuringu ühe olulise leiuna välja tõsiasja, et töörahulolu ei mõjuta tervist mitte selleks ajaks, kui hakatakse minema pensionile, vaid juba märkimisväärselt varem ehk varases keskeas kui inimene on veel täiesti töövõimeline.

Loe pikemalt ERR Novaatorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles