Meditsiiniteaduste doktor: tagajärgede likvideerimise kulud on kõrged

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagajärgedega tegelemise asemel peaks püüdma tervisehädasid ära hoida. Näiteks aitab füüsiline pingutus nii mõndagi haigust eemale hoida.
Tagajärgedega tegelemise asemel peaks püüdma tervisehädasid ära hoida. Näiteks aitab füüsiline pingutus nii mõndagi haigust eemale hoida. Foto: Panther Media/Scanpix

Kuivõrd Eestis langetatud poliitilised otsused ei ole olnud – ega ole – tervisehädasid ennetava iseloomuga, ongi tagajärgede likvideerimise kulud kõrged.

Selles haigekassat süüdistada saab vaid pimekurt. See on ahel, mis on ehitatud pika aja jooksul erinevate otsustajate poolt, kirjutab meditsiiniteaduste doktor Mari Järvelaid ERRis.

Eesti inimeste tervisenäitajate oluliseks paranemiseks on vaja sisulisi, tervisehäirete põhjusi mõjutavaid muutusi. Paraku on selle põhjuslikkuse, mis toimumata jääb (ehk mittehaigestumise) nägemine suurem intellektuaalne pingutus.

Loe arvamusartiklit pikemalt ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles