Vaata, missuguste arstide juures käiakse tänavu rohkem

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambaarstil käiakse varasemast sagedamini.
Hambaarstil käiakse varasemast sagedamini. Foto: West Coast Surfer/picture alliance/moodboard/Scanpix

Eelmise aastaga võrreldes tegid arstid selle aasta teisel veerandil kokku vähem ambulatoorseid vastuvõtte ja koduvisiite, kuid hamba- ja perearstide vastuvõttude arv hoopis suurenes.

2016. aasta II kvartali arsti ambulatoorsete vastuvõttude arv oli sarnane eelmise aasta sama perioodiga, kirjutab tervise arengu instituut oma kodulehel. Arstid tegid vaid 356 vastuvõttu vähem kui eelmisel aastal. Seejuures tegid perearstid 1,0 protsenti ja hambaarstid 0,7 protsenti rohkem vastuvõtte ning eriarstid 1,0 protsenti vähem vastuvõtte kui eelmise aasta II kvartalis.

2016. aasta esimesel poolel on arsti vastuvõttude arv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga langenud pediaatril ja infektsionistil. Vastuvõttude arvu tõus on olnud suu-, näo- ja lõualuu- ning plastikakirurgil, vastavalt 39,6 protsenti ja 56,2 protsenti, mis absoluutarvudes tähendab ca 2000 ja 1350 vastuvõttu rohkem kui eelmise aasta esimesel poolaastal.

Koduvisiitide arv on langenud 9,0 protsenti ehk II kvartalis tehti 739 koduvisiiti vähem kui eelmisel aastal samal perioodil.

Sesoonselt ja tööpäevade arvuga korrigeerides jäi arstide töömaht ambulatoorsete vastuvõttude osas aasta I kvartali tasemele. Töökoormus kasvas kardiovaskulaar- ning suu-, näo- ja lõualuukirurgidel, vastavalt 11 protsenti ja 12 protsenti. Märkimisväärne, kuueprotsendiline töömahu langus võrreldes I kvartaliga toimus plastikakirurgidel.

Perearstidel jäi töökoormus üldiselt samaks, mis kvartal varem, kuid Järva- ja Jõgevamaal tõusis perearstidel ambulatoorsete vastuvõttude arv kaheksa ja üheksa protsenti. Hambaarstidel säilis II kvartalis sama töökoormus võrreldes I kvartaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles