Hiiu hooldusravila omandivaidlus tõi Anders Tsahknale kriminaalsüüdistuse

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila, Eesti, 03.05.2016
Keila hooldushaigla B korpuse avamine. Pildil Anders Tsahkna.
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Keila, Eesti, 03.05.2016 Keila hooldushaigla B korpuse avamine. Pildil Anders Tsahkna. FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Meditsiiniäris tegutsev ekspoliitikust ettevõtja Anders Tsahkna sai Hiiu hooldusravila aastatetaguse omandivaidluse tõttu süüdistuse kuriteos ja peab kohtu ette astuma, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab kunagisest reformierakondlasest ekspoliitikut Anders Tsahknat (46) usalduse kuritarvitamisele kaasaaitamises, Leho Tamveret (45) usalduse kuritarvitamises ja võlgniku varalise seisundi teadvas kohustustevastases kahjustamises, millega on põhjustatud võlgniku maksevõime oluline vähenemine ja Kaidi Vainolat (42) sellele kaasaaitamises.

Kuriteona heidab prokuratuur süüdistatavatele ette Tallinnas Laste tn 1 kinnistut omava osaühingu väljaviimist ASi varakoosseisust, mistõttu viimane pankrotistus ning äritüli teist poolt omakorda selle osaühingu suhtes varaliselt kahjulikke tehingute tegemises.

Süüdistuse kohaselt sõlmis Tamvere OÜ Sillen Konsultatsioonide, PJV Hiiu Ravikeskus AS-i ja SA PJV Hooldusravikeskuse juhatuse liikmena 2012. aastal erinevaid lepinguid, millega võttis OÜ Sillen Konsultatsioonidele rahalisi kohustusi 3,5 miljoni euro ulatuses.

Prokuratuuri hinnangul rikkus Tamvere seadusest tulenevat teise isiku varaliste huvide järgimise kohustust, millega tekitati suur varaline kahju ning Tsahknat selles, et ta aitas Tamvere tegevusele kaasa.

Lisaks süüdistatakse Tamveret selles, et ta võõrandas Vainola kaasabil PJV Hiiu Ravikeskus ASi varaks olnud OÜ Sillen Konsultatsioonide osa ja põhjustas sellega PJV Hiiu Ravikeskuse maksevõime olulise vähenemise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles