Valitsus kinnitas esmatasandi tervisekeskuste investeeringute kava (2)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvastiku vananemise tõttu muutub esmatasandi tervishoid üha olulisemaks.
Rahvastiku vananemise tõttu muutub esmatasandi tervishoid üha olulisemaks. Foto: Panther Media/Scanpix

Valitsus kinnitas tänasel valitsuse istungil investeeringute kava, mille alusel ehitatakse või renoveeritakse järgmise kaheksa aasta jooksul üle Eesti vähemalt 35 tervisekeskust, millest esimesed 15 peavad tööd alustama juba 2018. aastal.

Tervisekeskuste rajamine on oluline, kuna vananeva rahvastiku tõttu muutub esmatasandi tervishoiu roll järjest suuremaks, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo. Uute keskustega laieneb patsiendi jaoks esmatasandi tervishoiuteenuste valik. Tervisekeskustesse on põhiteenustena koondunud perearsti ja -õe, füsioteraapia, ämmaemandaabi ja koduõenduse teenused ning sõltuvalt kohapealsetest vajadustest ka teisi spetsialiste.

Tervisekeskuste loomiseks said toetust taotleda kohalikud omavalitsused, 19 haiglavõrgu arengukava haiglat, perearstid ning eriarstiabi osutajad, kelle ruumides juba täna perearstid töötavad.

Taotlusi võeti vastu 21. jaanuarist kuni 9. maini 2016. Esmatasandi tervisekeskuste rajamiseks esitati kokku 59 taotlust 46 piirkondlikust tõmbekeskusest.

Hindamiskomisjoni kuulusid terviseameti, Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli, Tartu Tervishoiu Kõrgkooli, Tartu Ülikooli meditsiiniteaduste valdkonna, sotsiaalministeeriumi ja rahandusministeeriumi esindajad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles