Haigla maksis oma taskust kinni kolme miljoni euro eest ületöö (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee.
Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Ida-Tallinna keskhaiglal (ITK-l) jäi mullu haigekassa poolt tasumata ravijuhtumeid ligi kolme miljoni euro eest, ütles ITK juhatuse esimees Ralf Allikvee.

Suured Tallinna ja Tartu haiglad teevad miljonite eurode eest ületööd, mille kulud jäävad haigekassa poolt reeglina katmata, kirjutab Med24.

Allikvee rääkis, et praegu teevad suured Tallinna ja Tartu haiglad miljonite eurode eest ületööd, mille kulud jätab haigekassa reeglina katmata. Kõik ravijuhtumid, mis lähevad üle haigekassa lepingumahu, tasustatakse sõltuvalt juhtumist koefitsiendiga 0,3-0,7 ja see süsteem ei ole pikemas perspektiivis jätkusuutlik. Näiteks Ida-Tallinna keskhaiglal jäi tasumata ravijuhtumeid mullu ligi kolme miljoni euro eest, kuid haigla ei saa ravi vajavaid inimesi ukselt tagasi saata põhjusel, et selle eriala ravijuhtumite lepingumaht on juba täis.

Ka käesoleval aastal on ITK otsustanud, et vajadusel ravitakse inimesi rohkem, kui haigekassa leping võimaldab. «Meie jaoks on oluline ravida oma patsiente ja samuti säilitada oma häid arste ja õdesid ning tagada neile piisav koormus,» lausus Allikvee.

Haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross rääkis, et haiglatel oli haigekassa lepingumahtu ületavaid ravijuhte aasta esimesel poolel 8,3 miljoni euro eest ning aasta lõpuks prognoositakse, et lepingumahtu ületatakse ligi 14 miljonit eurot. See on üks kolmest peamisest põhjusest, miks haigekassa eelarve on hetkel nii suures miinuses. Rossi sõnul peab haigekassa nõukogu otsustama, kas ja kuidas haiglate ületööd edaspidi kompenseerida.

Loe pikemalt Med24.ee-st.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles