Külaelanikud ei taha poolsaarele buda munga meditatsioonikeskust (3)

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buda mungad.
Buda mungad. Foto: SCANPIX

Einbi küla elanikud on vastu Andrus Kahni juhitava mittetulundusühingu plaanile rajada Ramsi poolsaare tippu meditatsioonikeskus.

Lääne Elu kirjutas augustis, et Eesti ainus buda munk Țhitañāṇo Bhikkhu, kodanikunimega Andrus Kahn tahab rajada Noarootsi meditatsioonikeskuse, kirjutab Lääne Elu.

See uudis tegi Einbi küla elanikud ärevaks ja nad võtsid ühendust külavanem Monika Miilsaarega, mille tulemusel saadeti Noarootsi vallavolikogu esimeehele ja vallavanemale lehekülje pikkune kiri väljendamaks rahulolematust selle plaaniga.

«Einbi külas on suurem enamus inimestest soetanud endale suvekodud ja maakodud aastaringseks elamiseks justnimelt sel põhjusel, et nautida erakordset vaikust, loodust ja ilu, mida siinne piirkond pakub. Kinnistu omanike soov on, et see jääks nii ka edaspidi ja on valmis astuma kõik võimalikud sammud, et oma privaatsust säilitada,» edastas Miilsaar vallavalitsusele külaelanike sõnumi.

Noarootsi vallavanem Triin Lepp lausus, et ühtegi nii olulist otsust ei võeta vastu ilma kohalikega nõu pidamata ning praegu on toimunud vaid esimene infovahetus ning pole veel midagi, mille üle otsustada.

Loe pikemalt Lääne Elust.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles