Galerii ja video: arstide streigikoosolek Põhja-Eesti regionaalhaiglas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees tegi täna kell 9 otseülekande Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) arstide streigikoosolekult, kus rääkisid onkoloog-vanemarst Indrek Oro ja õendusjuht Ulvi Tasane.

Täna, 20. septembril kella 9-10 ühinesid Eesti tervishoiutöötajad tunniajaseks hoiatusstreigiks, sest nende sõnul ei ole tervishoiu rahastamine Eestis enam jätkusuutlik.

Põhja-Eesti regionaalhaigla streigikoosolek algas tõdemusega, et tegu on n-ö plaanilise üritusega, sest toimuv ei ole mitte midagi sellist, mida ei oleks osatud oodata. Eesti tervishoiu rahastamisprobleemidest on räägitud juba kümme aastat.

Kella 9.40 paiku sai PERHis arstide ja teiste tervishoiutöötajate kohtumine läbi. Onkoloog-vanemarst Indrek Oro tõdes, et tänane streik on hoiatus ehk esimene süst. Kui see ei mõju, on vaja jätkata tõhusama ravikuuriga, lisas ta.

Streigiga ühinesid ka teised Eesti haiglad. Näiteks Pärnu haiglas lükkuvad protesti tõttu vastuvõtuajad edasi, ära jäänud visiidile pääseb mõnetunnise viivitusega või lähipäevil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles