Kuidas ennetada külmetuse sümptomeid? (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Devin

Muutused mao ja vere pH-s annavad endast märku enesetunde halvenemisega. Organismi liigne happelisus nõrgendab immuunsüsteemi. pH taseme varieerumine on loomulik, näiteks sülje pH tase on 6.3-7.3, maos hoopis 1.35-3.5. Kõige tundlikum muutustele on vere pH, mis tervislikus seisundis on 7.35-7.45. Loe lähemalt, kuidas on võimalik regulaarse aluselise vee joomisega efektiivselt ennetada ja leevendada külmetuse sümptomeid. 

Aluseline vesi ja külmetus

Jahedate ilmade saabumisel kostub üha tihemini, et keegi on „külma saanud“ ja tunneb end tõbisena. Tihtipeale on tegu tavapärase külmetusega ehk immuunsüsteemi nõrgenemisest tingitud vaegustega, mille sümptomeid saab ennetada regulaarse aluselise vee joomisega. Kõige tavapärasemad külmetuse sümptomid on nina ja kurgu ärritus, madal palavik, peavalu, lihasvalu, kurnatus, isutus ja üleüldine ebaterve olek.

Mis põhjustab külmetust?

Dr. Volney S. Cheney uuringutest selgus, et külmetusele eelnevad muutused vere koostises, kilpnäärme aktiivsuses ja ainevahetuses. Lisaks muutuvad nina ja suukaudsed eritised tavapärasest happelisemaks. Uuringutest on selgunud, et haigustekitajad arenevad aktiivselt vaid happelistes tingimustes.

Kuigi külmetus lööb välja üldjuhul lokaalselt, näiteks kurguvaluna, siis külmetust põhjustab organismi immuunsüsteemi terviklik häiritus, täpsemalt organismi kergeloomuline atsidoos ehk ülehappesus. Igasugune hälve organismi pH-s tekitab ebaterve tunde,  nõrgestab immuunsüsteemi ja teeb organismi vastuvõtlikumaks erinevatele haigustekitajatele. Madal palavik viitab organismi liigsele happelisusele. Seega juba ainuüksi n-ö sügisesemad valikud toidulaual, vähem värskeid vilju ja kehalist aktiivsust soodustavad organismi happelisemaks muutumist ja immuunsüsteemi nõrgenemist.

Kuidas aluseline vesi võitleb külmetusega?

pH taseme tervislik tasakaal on oluline, et keha suudaks vajalikul määral omastada vitamiine, mineraale ja toitaineid. Liighappeline organism takistab seda ja kaasnevad terviseprobleemid. pH taseme loomuliku tasakaalu säilitamiseks on soovituslik vältida toidulaual poolfabrikaate, alkoholi ja magusat. Organismi pH tasakaalu toetab aluselise vee joomine, kehaline aktiivsus ja toidu hoolikas mälumine. Järelikult tuleb külmetuse vältimiseks hoiduda organismi liighappelisusega kurnamisest. Kõrgelt aluselise vee joomine toetab organismi loomulikku pH tasakaalu säilimist, mis hoiab ära organismi liighappelisuse ja immuunsüsteemi nõrgenemise.

Kuidas tean, et vee pH on aluseline?  

Pudelivett ostes tasub jälgida, kas etiketile on märgitud pH tase. Neutraalse vee pH on 7. Vesi, mille pH on üle 7, loetakse aluseliseks ja kõik, mis jääb sellest allapoole, loetakse happeliseks. Kui vee pH on 9,4 siis loetakse seda kõrgelt aluseliseks veeks. Neil, kes soovivad tarbida aluselist vett, tasuks karboniseeritud vett vältida ja juua mullideta mineraalvett. Näiteks Devin (mullideta) mineraalvee pH on 9,4. 

(Koduleht: www.devin.ee)

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles