Faktid, mida peaks teadma beebipillide ja kondoomide kohta

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kondoome kasutatakse juba 1855. aastast.
Kondoome kasutatakse juba 1855. aastast. Foto: Hechtenberg/Caro/Scanpix

Siin on mõned faktid, mida tasuks igaühel teada rasestumisvastaste vahendite kohta.

Rasestumisvastaseid vahendeid kasutab ligikaudu kolm neljandikku inimestest, kes seksivad regulaarselt, kirjutab Bild. Kõige rohkem kasutatakse beebipille ja kondoome ja peale selle on ligikaudu viis protsenti inimestest steriliseeritud.

Beebipillid tulid turule 66 aasta eest

Maailma esimesed beebipillid tulid turule 1960. aastal Ameerika Ühendriikides. Aasta hiljem jõudsid need Euroopa turule.

Kondoome hakati kasutama 19. sajandil

USA keemik Charles Goodyear tegi esimese kummikondoomi valmis juba 1855. aastal. Latekskondoomid on olemas 1930. aastast.

Ravimid võivad beebipillide mõju vähendada

Naised, kes võtavad lisaks beebipillidele teatud muid ravimeid, võivad pillidest hoolimata rasedaks jääda. See kehtib näiteks antibiootikumide, seenhaiguste vastaste vahendite ja naistepuna korral.  

Sperma jääb kauaks ellu

Pärast seemnepurset võivad spermatosoidid naise kehas ellu jääda kuni viis päeva.

Stress kahandab viljakust

Ameerika Ühendriikides Louisville’i ülikoolis tehtud uuring näitas, et naised, kes on viljakatel päevadel suures stressis, jäävad harvemini rasedaks. Pidevalt stressi all kannatavad naistel on see tõenäosus veelgi väiksem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles