Kolm ravimit võivad ajutiselt müügilt kaduda

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks ravimit võivad müügilt kaduda novembri ja üks oktoobri lõpuni.
Kaks ravimit võivad müügilt kaduda novembri ja üks oktoobri lõpuni. Foto: john cummings/picture alliance/moodboard/Scanpix

Müügiloa hoidjate teatel ei pruugi apteekides peagi olla kolme erinevat ravimit, mida kasutatakse südamehaiguste, diabeedi ja ärevushäirete raviks.

Novembri lõpuni võivad Eestis ajutiselt müügilt kaduda kaks ravimit. Esiteks ei pruugi apteekidest lähikuudel saada ravimi Polpharma 50 toimeainet prolongeeritult vabastavaid tablette. Selle südamehaiguste ja kõrgvererõhutõve korral kasutatava ravimi toimeaine on metoprolool.

Teiseks võivad apteekidest mõneks ajaks kaduda ka ravimi Meglimid 3 mg tabletid. Seda toimeainena glimepiriidi sisaldavat ravimit kasutatakse teatud tüüpi diabeedi (II tüüpi suhkurtõbi) raviks, kui ainult dieedist, füüsilisest koormusest ja kehakaalu vähendamisest ei piisa vere suhkrusisalduse piisavaks vähendamiseks. Saadaval on teised glimepiriidi samas annuses ja ravimvormis sisaldavad ravimid teistelt tootjatelt.

Lisaks võib oktoobri lõpuni müügilt kaduda ravimi Asentra 50 mg õhukese polümeerikattega tabletid. Ravimi toimeaine on sertraliin, mida kasutatakse selleks, et saada võitu ärevushäiretest ja depressioonist. Ravimi on praegu apteekides veel olemas, nagu ka teised sertraliini 50 mg tabletid. Samuti on tootja poolt lubatud poolitada Asentra 100 mg tablette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles