Doktor, kelle otsusest sõltub pilootide käekäik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eero Vabamägi

Kui Saksamaal on lennundusarste ehk neid, kelle tööst suuresti oleneb, kas reisijad tervena sihtkohta jõuavad, 500, siis meie lennumeditsiinikeskuses on selliseid tohtreid neli. Üks neist, doktor Toomas Põld, lubas Arteril oma ametisaladustesse süüvida.

Varem oli lennumeditsiinikeskus lennujaama eraldi üksus, nüüd aga juba aastaid Qvalitase arstikeskuse osa, ning keskuse peaarst Toomas Põld on pilootide, stjuardesside ja teiste lennundusega otseselt seotud töötajate tervisel oma teravat pilku hoidnud kuus aastat. Lennundusarstiks ei saa iga tohter – eelduseks on eriarstiharidus (doktor Põld on näiteks töötervishoiuarst) ning lisaks tuli mitmes etapis õppida Euroopa lennumeditsiini koolis Saksamaal, mis tegutseb Lufthansa meditsiinikeskuse baasil. Osa õppetööst toimus aga isegi kosmoseuuringute keskuses. Kursused läbinud meedikud atesteeritakse ning hindamiskomisjoni ees tuleb seista tihti – kui ennast ei täienda ja sellest aru ei anna, siis kaob ka kvalifikatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles