Soomes alustavad peagi e-apteegid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: SCANPIX

Soomes hakatakse ravimeid müüma internetis, aprillist saab e-apteekidest osta käsimüügiravimeid ja järgmisest aastast ka retseptiravimeid.

Ida-Soome Ülikooli Apteegi apteekri Tomi Järvineni sõnul tuleb nende e-apteeki müügile suurem osa käsimüügiravimitest, kuid välja jäävad erilist säilitustemperatuuri vajavad ravimid ja osa geneerikuid, vahendas meditsiiniuudiste portaal Mu.ee Soome väljaannet.

Suurt sissetulekut apteegid netimüügist saada ei looda – Ülikooli Apteek pakub e-apteekide osaks kogu ravimimüügist üks kuni kolm protsenti. Ilmselt saavad netiapteekide kliendiks inimesed, kes ei jõua või ei pääse tavalisse apteeki.

Omaette küsimus on ka nõustamine, seaduse järgi peab klient ravimi ostul nõustamist saama ka internetist ostmisel. Ülikooli Apteek plaanib selle kohustuse täita telefoniside abil. Näiteks juhul, kui apteek on suletud, siis märgib klient tellimust vormistades, kas ta vajab raviminõu või mitte. «Kui vaja, siis helistab meie proviisor kliendile enne ravimite teelesaatmist,» selgitas apteegi esindaja. «Lisaks telefonile võidakse nõua anda ka meilitsi, seda just kuulmispuuetega inimestele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles