Haiglad tõrjuvad külastajaid taanduvast gripist hoolimata

Kadri Ratt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi gripi haripunkt on terviseameti teatel möödas ja haigestunute arv viimase nädalaga vähenes, ei kiirusta suuremad haiglad veel patsientide külastamise keeldu tühistama.

Tallinna lastehaigla kommunikatsioonijuht Tiina Eier ütles ERR Uudistele, et praegu on neil jätkuvalt üleval külastamist keelavad sildid. «Piirangut pole tühistatud ja põhjus on selles, et keeld ei kehti mitte ainult gripi, vaid ka muude viirushaiguste leviku tõttu,» selgitas Eier.

Põhja Eesti regionaalhaigla kommunikatsioonijuht Inga Lill ei osanud samuti öelda, millal haigete külastamist taas lubatakse, sest seda otsustab tema sõnul infektsioonikontroll.

Ka Ida-Tallinna keskhaigla turundusjuht Svea Talving ja Tartu ülikooli kliinikumi avalikkussuhete juht Krista Tael kinnitasid, et neis haiglates on külastuskeeld jõus ja selle tühistamine pole seni veel kõne alla tulnud.

Lääne-Tallinna keskhaigla ei luba külastajaid majja veel sellel nädalal, kuid järgmisel nädalal võib olukord muutuda.

Terviseameti teatel vähenes ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestunute arv möödunud nädalal 12 protsenti ja gripitaoliste haigusnähtudega inimeste arv 14 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles